Srdan Vrancic / CROPIX
DINAMO - S. BELUPO 3:0

Dinamo uvjerljiv protiv Belupa: Sammir, Ademi i Pivarić uništili Koprivničane na Maksimiru

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 02. ožujak 2013. 14:56

Dinamo suvereno nastavlja svoj hod prema osmoj uzastopnoj tituli prvaka. U subotu su se ?modri? lako obračunali sa Slaven Belupom te golovima Sammira i Ademija u treći krug HNL-a ulaze s nedostižnih 11 bodova prednosti pred drugoplasiranim Hajdukom.

Od samog početka je bilo jasno kako će se u Maksimiru igrati 'viktorija' na gol Slaven Belupa. Roy Ferenčina bio je lišen usluga nekoliko standardnih prvotimaca što se lako moglo primjetiti na izvedbi njegove ekipe. Bilo je pitanje trenutka kada će Dinamo probiti bedem ispred vratara Silvia Rodića.

Iz tri uvodna pokušaja nije zabio Duje Čop koji je u 16. minuti pogodio i stativu, pa je stavr u svoje ruke uzeo Sammir koji je pogodio iz slobodnog udarca u 39. minuti. Dinamo je s minimalnom prednošću otišao na odmor, a ona je podebljana u nastavku kada je Halilović pronašao Ademija koji s lakoćom prebacuje Rodića za 2-0.

Nema sumnje kako je Sejad Halilović u subotu bio najponosniji otac na tribinama Maksimira. Bivši veznjak modrih je, osim najboljih igračkih godina, dao Dinamu i tri sina, a asistencija najstarijeg Alena bila je točka na i velikog dana u obitelji. Naime, u subotu je najmlađi brat Damir (rođen 2005) zabio tri gola vršnjacima iz Vrbovca, dok je srednji brat Dino (rođ. 1998) zabio gol pionirima Karlovca!

A kada smo već kod Dinamove mladosti, ponovno je sjajnu predstavu imao Tin Jedvaj čiju su dobru partiju u Splitu honorirale i maksimirske tribine koje su mladog stopera dočekale pljeskom! Inače, u dresu Dinama u subotu je debitirao Said Husejinović koji je u finišu utakmice asistirao Pivariću za 3-0.

DINAMO - SLAVEN BELUPO 3:0



Poluvrijeme: 1-0. Sudac: Marko Matoc (Zaprešić) 6,5; pomoćnici: Križarić (Čakovec), Fejer (Bjelovar)

Strijelci: 1-0 Sammir (39.), 2-0 Ademi (51., Halilović), 3-0 Pivarić (90., Husejinović).

Žuti kartoni: Jedvaj (Dinamo); Glavica, Kokalović, Delić, Jugović, Pranjić (Slaven Belupo)

Igrač utakmice: Arijan Ademi.

Stadion Maksimir. Gledatelja: 2000.

Dinamo (4-1-4-1):

Kelava -; Tomečak 6, Jedvaj 7, Šimunić 6,5, Ibanez 6; Leko 6,5; Halilović 6,5 (od 66. Pivarić 7), Ademi 7, Sammir 7 (od 72. Husejinović 6,5), Čop 5,5 (od 83. Rukavina -); Beqiraj 5

Slaven Belupo (4-3-2-1):

Rodić 5; Barić 5,5, Kokalović 5 (od 66. Pilipović -), Pranjić 5, Maras 5,5 ; Purić 5 (od 85. Herent-), Glavica 5 (od 71. Brlek -), Jugović 5,5; Rak 5, Delić 5; Novinić 5

Kraj utakmice.



90. minuta - GOOOL Lijepu akciju Dinama završio je uspješno Pivarić i pogodio za 3:0.

77. minuta - Jedvaj je natrčao na ubačaj i pucao glavom, ali je lopta dirala nekog od protivničkih igrača i završila u korneru.

72. minuta - Sammir je izašao, u igri je Husejinović.

71. minuta - Beqiraj je opet bio u prilici, ali je vrlo neprecizno pucao.

66. minuta - Kokalović je zbog ozljede morao napustiti teren, na njegovo mjesto će Pilipović. Dinamo je isto iskoristio jednu izmjenu, Halilović je izašao ušao je Pivarić.

65. minuta - Beqiraj je bio u prilici, pucao je iz kaznenog prostora, Rodić je obranio. Lopta se potom opet vratila do modrog napadača, ali je opet bio siguran vratar gostiju.

59. minuta - Igrači Slavena oslobodili su se nakon drugog primljenog pogotka, dobru priliku s 10 metara, blokirao je iskusni Joe Šimunić.

51. minuta - GOOOL Halilović je uposlio Ademija, koji je bez problema iz situacije jedan na jedan povećao vodstvo Dinama.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

39. minuta - GOOOL Sammir je izveo slobodni udarac s lijeve strane, nabacio je u 16-erac nitko nije dirao loptu, koja je prevarila gostujućeg vratara i ušla u mrežu.

28. minuta - Halilović je slabo pucao, poslao je loptu nekoliko metara pokraj stative.

21. minuta - Čop je opet bio u prilici, ali su gosti uspješno zatvorili prilaz golu.

15. minuta - Čop se dobro oslobodio čuvara i uputio udarac, lopta je od bloka okrznula stativu.

8. minuta - Glavica je zbog grubog starta na Leki zaradio žuti karton.

Utakmica je počela.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 16:06