ZAJEDNO I U ISTANBULU

Jurčević nakon Rusije uz Bilića i u Turskoj: 'Jedva čekam susrete s Prosinečkim’

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. lipanj 2013. 22:16

Bio je mislima već na odmoru, planirao je s obitelji otići negdje malo dalje od nogometa. A onda je nazvao Slaven Bilić.

- Istina je, planirao sam malo polaganiji ritam, nisam imao baš ideju da ću se odmah iz Moskve preseliti u Istanbul. Nazvao je Slaven i pitao idem li s njim, već dva-tri dana po povratku iz Moskve prihvatili smo novi posao.

Ima raznih komentara zadnjih dana na Bilićevo preuzimanje Bešiktaša , mnogi se slažu da je u ovome trenutku vrlo rizično preuzeti istanbulski klub. Iz više razloga. Financijska situacija u Bešiktašu nije bajna, treneri padaju kao čunjevi, a očekivanja milijuna navijača su uvijek ista - biti u samom vrhu, po mogućnosti ispred Fenerbahčea i Galatasaraya.

- Znamo što nas čeka. Uostalom, za trenere danas u nogometu nema posla koji nije rizičan, svaki nosi određenu dozu neizvjesnosti. To je, zapravo, i izazov više, ono što ti daje motivaciju. Turska liga je izuzetno jaka, zna se tko su najveći konkurenti, a ima još klubova koji pucaju prema vrhu. Naravno, želja ljudi u klubu uvijek je ista, ugurati se u borbu za sam vrh, pokušati osvojiti naslov, iako, primarni cilj koji je pred nama, jest osvojiti opet barem treće mjesto. To je, recimo, imperativ, ostalo nije mač nad glavom, ali, jasno, mi ćemo pokušati još bolje, ako je moguće i dohvatiti Ligu prvaka.

Ovoga puta klupa stručnog stožera neće biti tako široka. Sastav je samo Bilić - Jurčević - Rak.

- Slaven me osobno pozvao da budem dio tog projekta, rekao mi je odmah da više ne idemo u istom sastavu, da neće biti Aljoše i ostalih, da ćemo u Bešiktašu raditi samo on, ja i Miljenko Rak. Žao mi je, naravno, što Asanović nije s nama, dugogodišnji smo prijatelji i suradnici, svakako će nam nedostajati.

Mediji bruje i o pojačanjima, spominje se, već dugo, Ronaldinho, a Turci barataju i imenom Arijana Ademija.

- Ne znam o tome ništa, stvarno ne znam. Sve se odvijalo tako brzo da nismo dosad stigli popričati niti o jednom imenu, sigurno je da ćemo dovesti nekoliko igrača, to je nedvojbeno.

U Turskoj je i Prosinečki, odlično gura s Kayserisporom, trebao je on preuzeti Bešiktaš.

- Drago nam je da je i Robi tamo, čuli smo se, naravno, on već u Turskoj ima odličan status, čuli smo da se i vrlo pohvalno izrazio o nama. Ispričao nam je neke stvari koje nas čekaju, jedva čekamo naše međusobne susrete. Nismo se još počeli podbadati, bit će vremena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 22:03