Ronald Gorsic / CROPIX
14 BODOVA IZA HAJDUKA

Juniori Dinama nastavljaju s blamažama, a Mamić mijenja trenere kao na tekućoj traci!

Nakon katastrofalnog domaćeg poraza od Osijeka (0-4) smijenjen je trener juniora Željko Dacer. Kao glavni kandidat za trenera juniora jučer je kotirao Branko Tucak
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. ožujak 2012. 12:03

Šokantan dan u Maksimiru! Smijenjen je trener juniora Željko Dacer! Kad se mijenja drugi trener po hijerarhiji (prvi je trener seniora Ante Čačić), onda je jasno da je u Dinamu na programu turbulentno razdoblje, iako je prva momčad pobijedila Hajduk i osvojila još jedan naslov prvaka. Daceru je presudio domaći poraz od juniora Osijeka, katastrofa od 0:4.

Sada s pravom svi možete postaviti pitanje: "Pa što je sad ovo, zar direktor nogometne škole Dinama Romeo Jozak nije kazao da rezultati nisu bitni, nego proizvodnja igrača za prvu momčad?" Uostalom, zar devetorica najboljih Dinamovih juniora ne igraju u Radniku, drugoligašu koji je sjajno startao u proljetnom dijelu prvenstva? Ova momčad Dinama tako i tako nije najbolja juniorska ponuda u Maksimiru.

- I dalje stojim iza svoje tvrdnje, najvažnije jest stvaranje igrača. Međutim, Dinamo i naša škola imaju veliki ranking i u europskim razmjerima, ne smije ga se narušavati porazima od 0:4, bez obzira na činjenici da ne igramo s najboljim juniorima. To je razlog trenerove smjene, ali i neki bivši neuspješni rezultati - kazao je direktor škole Romeo Jozak.

Modri su u kratkom vremenu promijenili tri trenera u juniorskoj konkurenciji. Prvo je Dinko Jeličić, proglašen najperspektivnijim trenerom u Dinamu, preuzeo Radnik, juniore je preuzeo Damir Ferenčina ali je 'pao' nakon poraza od Hajduka, a na njegovo mjesto imenovan je Željko Dacer koji je, eto, brzo dobio "nogu". Kao glavni kandidat za trenera juniora jučer je u Maksimiru kotirao Branko Tucak.

Juniorske blamaže

Hajduk - Dinamo 4:1

Lokomotiva - Dinamo 2:1

Zadar - Dinamo 1:0

Dinamo - S. Belupo 1:3

Dinamo - Osijek 0:4

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 09:33