Vladimir Dugandzic / CROPIX
PUSTI POLJUD

Junaku u 120 minuta zabili dva komada - Špaco propušten, stop Pudaru!

U Poljudu su bili tvrdokorni u nastojanju da se u blizinu igrališta doista ne pripusti nitko nepozvan, tako je na primjer poljubio vrata Ivan Pudar, ali je zato bolje sreće bio jedan – Stanko Poklepović!
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. veljača 2012. 22:28

Hajduk je u sparing-trening utakmici kontra nogometaša sinjskog Junaka zabilježio pobjedu od 2:1, igrajući atipičnu generalku iza zatvorenih vrata, bez prisustva publike, a i novinara, na glavnoj pozornici poljudskog stadiona. Igralo se puna dva sata nogometa, 45, pa 30, pa opet 45 minuta s time da su se nogometaši mogli mijenjati do mile volje, prenosi Slobodna Dalmacija.

Loša vijest za "bijele" je ozljeda Gorana Milovića, mladog stopera koji je dobio udarac u koljeno i zbog toga je morao napustiti igru, danas će biti pregledan, pa ćemo znati pobliže i o kakvoj je ozljedi riječ, iziskuje li dužu pauzu. Kad je Milović napustio igru zadnjih pola sata Hajduk je u završnici igrao s igračem manje, trener Krasimir Balakov nije više mijenjao, premda je ukupno, u međuvremenu koristio 21 nogometaša.

Hajduk je započeo utakmicu u postavi 4 – 1 - 4 – 1 koju Balakov preferira: Blažević – James, Andrić, Neretljak, Lima – Obšivač – Gabrić, Ozobić, An. Sharbini, Caktaš – Vukušić, sasvim su na tragu sastava s kojim su se hajduci vratili s bazičnih priprema u Antalyji. Podsjetimo, od povratka iz Turske "bijeli" su samo trenirali, nisu igrali utakmice, ovo im je prvi test nakon osvajanja Sultan cupa, a ovaj test su začudo zatvorili za javnost, premda često običavaju zatvarati pogled i odrađivati treninge iza četiri brave...

Strijelci su bili Andrić nakon kornera u 8. minuti za vodstvo "bijelih" 1:0, izjednačio je za sinjski sastav Klarica u 13. minuti, a pobjedu Hajduku donio je spretni Vukušić u 71. minuti. U 104. minuti Lendrić je pogodio vratnicu i umalo da Hajduk udvostruči prednost...

Inače, u Poljudu su bili tvrdokorni u nastojanju da se u blizinu igrališta doista ne pripusti nitko nepozvan, tako je na primjer poljubio vrata jedan Ivan Pudar koji sve utakmice u blizini voli pogledati uživo, pa je htio i ovu, ali je zato bolje sreće bio jedan – Stanko Poklepović!

Da, Špaco je imao tu privilegiju, dobio je zadovoljštinu nakon što u sličnoj prilici prošle jeseni naišao na zatvorena vrata treninga. Ovaj put slučaj je htio da se na jutarnjem susretu juniora Hajduka i Splita dogodio susret Poklepovića i Balakova, našli su se u blizini, pa ih je i službeno upoznao Hajdukov team-manager Krešo Mikulandra, Balakov je tako upoznao legendarnog trenera "bijelih" koji potpisuje zadnji trofej i plasman u skupinu Eurolige, te kritičara bez dlake na jeziku. Špaco je izrazio želju da pogleda popodnevnu utakmicu, a Balakov ga spremno pozvao da dođe i time bude iznimka što potvrđuje pravilo.

Tako je Špaco bio među posjetiteljima, što je vijest sama po sebi nakon što je – rekosmo - i sam prošle jeseni poljubio vrata. Možda i Pudaru uspije iz nekog idućeg pokušaja...

Na stranu što je Balakov htio zatvoreno sparingiranje, sigurno bugarski stručnjak ima svoje snažne razloge.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 08:25