AFP
HRVATSKA - PANAMA 1-0

Ante Roguljić spasio Mini Vatrene od nove blamaže, dojam je opet - loš!

Hrvati su s pobjedom stigli na prag ulaska u slijedeći krug. Potvrdu plasmana tražiti će u sudaru s Uzbekistanom koji je na rasporedu u četvrtak u 20 sati
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 21. listopad 2013. 19:20

Pobjedom protiv Paname 1-0, kadetska reprezentacija Hrvatske stigla je na korak do prolaska u slijedeći krug natjecanja. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Ante Roguljić u 26. minuti.

Na stadionu u Fujairahu Hrvatska je imala popravni ispit nakon neočekivanog poraza od Maroka u 1. kolu. Od samog početka krenuli su na gol Paname s jasnom namjerom da što prije odvedu utakmicu u mirne vode. U uvodnim minutama nanizali su nekoliko prilika, a bolja igra nagrađena je vodstvom u 26. minuti. Elvir Maloku je dodao Roguljiću na 18 metara, a mladi veznjak Red Bull Salzburga ušao je u kazneni prostor i pored dvojice stopera i vratara pronašao rupu i doveo Hrvatsku u vodstvo.

Umjesto da nastave u sličnom stolu i dotuku grogiranog protivnika, izabranici Ivana Gudelja neshvatljivo su se povukli što je vršnjacima iz Paname dalo krila. Osim prilike Malokua do kraja prvoga djela smo vidjeli i pokušaj Paname iz slobodnog udarca. U nastavku su Hrvati imali nekoliko dobrih prilika da zapečate pobjedu, ali doza sebičnosti i malo dekoncentracije u završnici prometnule su vratara Marića u junaka utakmice. Posebno je ostao u pamćenju nebjerovatni promašaj Bojana Kneževića. No, sreća je bila saveznik mladih Hrvata. Osim što je Marić izašao kao pobjednik u nekoliko situacija koje su mirisale na izjednačenje, Gonzalez je u 75. minuti udarcem s tridesetak metara zaresao gredu.

Pred kraj utakmice iskazao se Alen Halilović koji evidentno igra privatne utakmice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nije dvojbeno da mu je Gudelj dao odriješene ruke u igri, što nejgov talent i zaslužuje, ali da veznjak Dinama baš ne može dodati loptu suigračima niti pod razno, e to je već fascinantno!

Kako bilo, Hrvati su s pobjedom stigli na prag ulaska u slijedeći krug. Potvrdu plasmana tražiti će u sudaru s Uzbekistanom koji je na rasporedu u četvrtak u 20 sati.

HRVATSKA-PANAMA 1:0 (1:0)

FUJAIRAH - Gradski stadion. Gledatelja oko 1.000. Sudac: Norbert Hanuata (Tahiti) 7, pomoćnici: Mark Rule (Novi Zeland) i Tevita Maksini (Tonga), četvrti sudac: Abdelkader Zitouni (Tahiti). Delegat: Idalecio Pachire (Sv. Tome i Principe).

STRIJELAC: 1:0 - Roguljić (26)

HRVATSKA (4-2-3-1): Marić- Džijan, Ćaleta Car, Prce, Mamić - Šunjić, Roguljić (od 70. Knežević) - Halilović, Maloku(od 52. Lulić), Murić (od 80. Blažević ) - Brodić. IZBORNIK: Ivan Gudelj

PANAMA (4-4-2): De Gracia - J. Diaz, Hormechea, Araya, Galvan - Molina, Wald, Dominguez, Canate (od 78. Santos) - I. Diaz (od 58. Zorrilla), Zuniga (od 64. Gonzalez). IZBORNIK: Jorge Dely Valdes

IGRAČ UTAKMICE: Ante Roguljić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:26