Boris Kovačev/CROPIX
BROZOVIĆ NA ODLASKU?

Josip Šimunić će na proljeće za Dinamo igrati besplatno, Tonel odbio novi ugovor!

Šimunić je na razgovoru sa Mamićem predložio da mu se isplate svi zaostaci dosad, dakle, sezonu i pol, a on će ovih preostalih šest mjesec odigrati besplatno!?
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. listopad 2012. 18:39

Prošloga je tjedna Dinamo igračima isplatio sve zaostatke na ime ugovornih rata još od prošle godine, onih rata za koje je Zdravko Mamić lani molio svlačionicu za strpljenje. Još nisu isplaćene premije za Ligu prvaka, međutim, kad su sjele ugovorne rate već se lakše diše pod jugom. Naravno, klub i dalje želi nekim igračima s visokim ugovorima ponuditi drugačije moduse plaćanja, možda im čak i smanjiti ugovore, sad o njima samima ovisi kako će se dogovoriti.

A procurila je priča da se među prvima s Dinamom dogovorio Josip Šimunić. Priča ide ovako, Šimunić je na razgovoru sa Zdravkom Mamićem predložio da mu se isplate svi zaostaci dosad, dakle, sezonu i pol, a on će ovih preostalih šest mjeseci, jer ugovor mu istječe na ljeto 2013., odigrati besplatno!?

Šimunić je to objasnio i činjenicom da je prošle sezone često bio ozlijeđen, da nije puno igrao pa nije Dinamu dao koliko se od njega očekivalo. Iako je u ovoj sezoni, već dosad, puno toga nadoknadio, Šimunić je, očito, spreman na ovakav dogovor.

U Šimuniću se, nakon velikog 'uskrsnuća' u reprezentaciji, probudila želja da zaigra i na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, jasno, ukoliko će mu zdravstveno stanje dopustiti. Stoga je možda spreman i malo popustiti Dinamu, koji je nedavno najavio da će Joeu ponuditi novi ugovor do 2014. Hoće li na kraju on odigrati besplatno idućih šest mjeseci, ili će se i dosadašnji odnos njega i kluba regulirati u novom ugovoru, to se još ne može znati.

S druge strane, više nema nikakve dvojbe da Portugalac Tonel na zimu napušta Modre. Zna se to već dugo, ali su u Maksimiru ostavili mogućnost da se Tonel predomisli, prihvati novi ugovor i da ipak još neko vrijeme ostane u Maksimiru. Međutim, kad je procurila vijest da je Ante Čačić za utakmicu s PSG-om uigravao obranu s Puljićem i Šimunićem postalo je jasno da Tonel polako pada u drugi plan, da se Modri pripremaju na razdoblje kad Portugalca neće biti ovdje.

Inače, otkad je došao u Dinamo Marcelo Brozović je jedan od najspominjanijih igrača kad je u pitanju interes stranih klubova, premda u modrom dresu još nije odigrao vrhunsku utakmicu. I dok je zanimanje Liverpoola možda i zazvučalo pomalo senzacionalno, informacija da ga prate neki talijanski klubovi više nisu čudo. Neki se dan tako oglasio sportski direktor Genoe Stefano Capozucca, koji je rekao:

- Brozović je jako dobar igrač, a Hrvatska iduće godine ulazi u Europsku uniju i bit će vrlo zanimljivo tržište, moramo se pripremiti za taj trenutak, zauzeti neku startnu poziciju.

Genoa je sinoć imala promatrača na utakmici u Maksimiru, a Brozović se nedavno spominjao i u kontekstu interesa Parme i Bologne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:13