Sherif Kallaku (lijevo)
 RONALD GORSIC/CROPIX
PRAVI RARITET

Jedini hrvatski trener koji te večeri nije gledao Vatrene već - Albance: ‘Sad više ne pratim Kosovo...‘

Budući da je albanska kolonija u klubu sve veća, jasno je da trener ima druge prioritete
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. studeni 2020. 19:48

Nogometni svijet ostao je, najblaže rečeno, zatečen visokom pobjedom Španjolske protiv Njemačke u Sevilli od 6:0. Bio je to susret koji je izravno odlučivao o sudioniku završnog turnira Lige nacija, a Elf je tada doživio njegov drugi najteži poraz u povijesti. Momčad Luisa Enriquea odmarširala je do jednog od najvećih ostvarenja svih vremena.

Ipak, jedan od gostiju našeg SuperSportske podcasta, trener Lokomotive Goran Tomić, nije gledao dvoboj Španjolske i Njemačke. Uz susret Hrvatske i Portugala na Poljudu, Tomićev je izbor, zanimljivo, bila utakmica mladih reprezentacija Engleske i Albanije. Taj se susret igrao na Molineuxu, stadionu premierligaša Wolverhamptona, a za Tomića je bio posebno bitan.

Naime, U-21 reprezentacija Albanije imala je uoči zadnjeg kola jako male šanse za dolazak na drugo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini za Europsko prvenstvo. Ipak, poraz od 5:0 kontra Engleza nije tome išao u prilog. No, Tomića je zanimalo kako će utakmicu odigrati njegovi prvotimci iz Lokomotive, Enis Cokaj i Indrit Tuci.

- Moram priznati da nisam baš pratio utakmicu Španjolske i Njemačke. Više sam bio fokusiran na susrete albanske reprezentacije, pošto tamo imam igrače. Kosovsku više i ne gledam često (Kastrati je otišao u Dinamo, op.a.), ali albansku moram zbog mojih... Baš su ove mlade Albance Englezi neugodno porazili - rekao je Tomić.

Ipak, može biti zadovoljan jer je u pretposljednjem kolu skupine, u izravnom dvoboju mladih Albanaca i Kosovara Cokaj zabio gol za pobjedu Albanije u Prištini..

- Kallaku je jedan od standardnih u A-reprezentaciji Albanije, oni su se pak plasirali u Ligu B, drugi rang Lige nacija. Vidio sam rezultat iz Seville, velik je to bio šok za Njemačku - kratko je prokomentirao Tomić.

Cijeli podcast SuperSportske #11 pogledajte u nastavku:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. listopad 2024 01:31