Duel iz kolovoza
 GORAN MEHKEK/CROPIX
RETROVIZOR SN

Osijek je prijetio kao nikad prije, ali Dinamo je uvjerljivo dobio! Slavonci nisu iskoristili prilike...

Modri i Bijelo-plavi prvi put u ovome prvenstvu sastali su se predzadnjeg dana kolovoza
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. studeni 2020. 10:21

Na početku prvenstva gledali smo zaista odličan derbi u Maksimiru koji su Modri dobili s 4:1. Međutim, konačni rezultat je zapravo “duda varalica”, Mamićeva momčad nije bila ni blizu tako uvjerljiva protiv momčadi koju je tada vodio Ivica Kulešević. Iako to rezultat definitivno neće sugerirati, ali Osijek je čak, da je bio precizniji, mogao slaviti u plavom domu. Svašta se događalo na toj utakmici...

Dinamo je nakon dugo vremena zaigrao s dva klasična napadača, Mariom Gavranovićem i Brunom Petkovićem. Silovito su domaćini otvorili susret i poveli već u 6. minuti iako su imali jako puno sreće. Lopta se nakon ubačaja iz kornera i skakutanja po šesnaestercu odbila na noge Gavranoviću, koji iz okreta s pet metara tuče u gol. No, na gol-crti nalazi se Igor Silva koji spašava vrata, ali je u želji da ispuca loptu pogodio svojeg golmana u leđa od kojih se lopta odbila u gol za vodstvo Dinama. Pogodak je pripisan Gavranoviću, iako je logičnije da se radilo o autogolu Ivušića.

Ni iz čega je Osijek mogao izjednačiti u 12. minuti. Dominik Livaković loše je ispucao loptu, ravno u noge Kleinheisleru. Osijekov veznjak namještao se na udarac sekundu, taman dovoljno da Livaković krene prema svojem golu i obrani Kleinheislerov udarac koji je išao u prazan gol. U 23. minuti identična pogreška Dinamova vratara. Opet je loše ispucao, Ndockyt je krenuo sam prema golu, ali ga je Dilaver sustigao i prekinuo akciju.

Kako je poluvrijeme odmicalo, Osijek je bio sve opasniji i onda opasno stisnuo. U 39. minuti Erceg je probio lijevu stranu i ubacio u sredinu, ali Dinamova obrana odbija u korner. Nakon što je lopta ubačena iz kornera u šesnaesterac, Ademi povlači Žapera, ali sudac Mario Zebec to nije vidio. No na sugestiju VAR-a išao je gledati snimku i potpuno opravdano dosudio jedanaesterac za Osijek. Majstorovićev udarac Livaković je obranio, ali ništa ne bi mogao u 45. minuti da ga nije spasila greda. Laszlo Kleinheisler je sjajno tukao s 25 metara iz slobodnog udarca, Livaković je samo pogledom ispratio loptu, no siguran gol spriječila je greda.

Tako je Dinamo preživio napade Osječana, ali je primio gol u prvoj akciji drugog dijela. U 48. minuti Talys savršenom loptom nalazi Žapera koji je potpuno sam na desnoj strani. Nesebično ostavlja loptu Grezdi koji je u trku zakucava u gol za 1:1. Već u sljedećem napadu Osijek je mogao povesti. Kleinheisler je primio loptu na vrhu šesnaesterca, ali je u odličnoj prilici pucao ravno u Livakovića, a nešto kasnije Igor Silva ga je proigrao idealnom loptom i Kleinheisler je krenuo prema Livakoviću. Smirivao je loptu dva koraka, oklijevao, prebacio si je na pravu nogu i onda s vrha peterca, u čistoj šansi pucao preko gola. Dinamo je u tim trenucima nestao s terena.

Kako to obično biva, kad Osječani nisu iskoristili svoje prilike, poentirao je Dinamo. Gojak je odlično proigrao Ademija koji iskosa s lijeve strane lažnjakom slaže Majstorovića na pod i puca, ali lopta pogađa baš Majstorovića od kojeg se lopta u neuhvatljivom luku odbija preko Ivušića u mrežu. Do konca utakmice Modri su iz dva opravdano dosuđena jedanaesterca stigli do uvjerljive pobjede.

ZAGREB, 30. 8. 2020.
HNL, 3. kolo
DINAMO - OSIJEK 4:1
ZAGREB Stadion Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: Mario Zebec (Varaždin).
STRIJELCI: 1:0 - Gavranović (5), 1:1 - Grezda (48), 2:1 - Ademi (70), 3:1 - Andrić (81-11 m), 4:1- Tolić (86 -11m).
DINAMO: Livaković - Theophile, Ademi, Dilaver - Moharrami (od 30. Stojanović), Gojak, Burton (od 53.Tolić), Ivanušec, Daničić - Gavranović (od 79. Andrić), Petković (od 63. Majer).
Trener: Zoran Mamić.
OSIJEK: Ivušić - Silva, Škorić, Majstorović, Talys - Jugović, Žaper, Ndockyt (od 76. Todoroski), Kleinheisler (od 69.Bočkaj), Grezda (od 76. Špoljarić) - Erceg.
Trener: Ivica Kulešević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 04:49