Damir Krajac / CROPIX
TREĆA POBJEDA ZAREDOM

Jean Kouassi i Sandro Gotal uništili Lokose za nastavak splitske nogometne euforije!

Bila je to za odlična utakmica, prepuna svega, nadasve uzbuđenja. I golovi, i sudački previdi, isključenje, veliki promašaji Maglice i Rukavine, poništeni pogoci
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. kolovoz 2014. 19:30

Bijeli su trijumfalno promarširali i kroz Kranjčevićevu, nastavlja Hajduk svoj pobjednički hod , nastavlja Igor Tudor nabijati kompleks Tomislavu Ivkoviću. Već osmi put trener Lokomotive nije uspio svladati svog splitskog kolegu, ovoga puta, njegova je momčad i rezultatski 'gadno' stradala.

Bila je to za gledatelje odlična utakmica, prepuna svega, nadasve uzbuđenja. I golovi, i sudački previdi, isključenje, veliki promašaji Maglice i Rukavine, poništeni pogoci..., sve smo to vidjeli u Kranjčevićevoj. Treneri će, pak, Ivković, ali i pobjednik Tudor, sigurno imati zamjerke na velike pogreške svojih igrača, poglavito obrane.

Uostalom, Ivković je već u 23. minuti zamijenio svog stopera Ćalušića, sasvim nazadovoljan onime što je ovaj prikazao. Ali, krenimo redom. Već u 15. sekundi, Hajduk je poveo, Kousassi je izvrsno pogodio, iskoristio grešku Pavičića na sredini terena. Dok su neki gledatelji još pristizali na stadion izjednačio je nakon minutu i pol Mišić te najavio da će to biti doista jedna posebna utakmica. Imali su prilike Mišić i Leko, ali je zabio Hajduk. Spomenuti, porozni Ćalušić dopustio je Gotal zabije kraj njega iz teške situacije, zaspao je i Zelenika. Već dvije minute kasnije, u 20., opet je zabio Gotal, izgledalo je tada da je Lokomotiva razbijena i da može samo još teže stradati. Međutim, nema utakmice u kojoj Hajdukova obrana suparniku ne ponudi barem nekoliko šansi.

Rukavina je Maloči loptu provukao kroz noge, išao sam na Kalinića, ali onda i loše pucao, točno u njega. Pa je koju minutu poslije, direktno nakon ubačaja Bartoleca iz auta Rukavina sam pred golom promašio loptu. Onda je Šovšiću Maloča skinuo loptu s glave u zadnji tren, pa je Pavičić s 20 metara pucao kraj gola. Tada je svoju reviju promašaja otvorio Maglica. Odlični Sušić i Kouassi odigrali su mu povratnu loptu, on je promašio prazan gol. Ni to nije bilo sve, tražili su Splićani kazneni udarac kad se Mikanović našao na zemlji pokraj Pajača. Sumnjiva odluka suca.... Zato je u zadnjim trenucima prvog dijela zbog faula na centru pokazao drugi žuti Pajaču.

Na odmoru se pričalo o dobroj utakmici, ali i sudac Vidulin bio je na tapetu. Tomislav Ivković ispred svlačionice držao mu je, povišenim tonom 'bukvicu' da nije smio isključiti Pajača, a Hajdukov predsjednik Marin Brbić žalio se zbog penala 'kako opet nama'. Međutim, ispalo je da je Lokomotiva više izgubila, Ivkovićeva momčad nije s igračem uspjela preokrenuti susret. Iako je Hajdukova obrana dala neke prilike i u nastavku, 'lokosi' su iskoristili samo jednu. Međutim, Hajduk je i u drugom dijelu pokazao više, a vodstvo je povećao s bijele točke. Više je onaj nedosuđeni kazneni udarac bio 'penal' nego ovaj, ali Maloču se to nije ticalo. Poništen je i gol Anđelkoviću jer je Maglica bio u zaleđu, a baš je Maglica ispisao i najveći promašaj susreta. Sve je napravio sjajno, 'izvozao' čitavu obranu Lokomotive, prešao i Zeleniku, a onda promašio praznu mrežu. Imao je nekoliko dobrih poteza i mladi Vlašić, pa opet Maglica, a priču je završio onaj koji je i počeo. Kouassi, svojim drugim eurogolom za veliku 'petardu', veliku pobjedu Hajduka. U odličnoj utakmici!

LOKOMOTIVA - HAJDUK 2-5 (Mišić 2, Mrčela 72 / Kouassi 1, 89 Gotal 18, 20, Maloča 65-11)

KRAJ UTAKMICE

90+4. minuta - Leko je pucao glavom s pet metara, Kalinić je obranio.

90. minuta - Kouassi je otvorio utakmicu sjajnim golom, Kouassi je i zatvorio utakmicu sjajnim golom. Raspoloženi Afrikanac je s 18 metara naciljao same rašlje domaćeg gola.

78. minuta - Maglica je izašao sam ispred Zelenike, ali opet nije zabio! Točnije, obranio mu je vratar Lokomotive...

76. minuta - Hajduku je poništen i treći gol na utakmici (Maglica), ali ovaj put potpuno opravdano...

74. minuta - Ovo već postaje bizarno... Maglica je prošao tri igrača Lokomotive, zaobišao je i golmana i drugi put na utakmici promašio praznu mrežu!

72. minuta - Hajduk se opustio i Lokosi su to znali iskoristiti. Ubačaj iz kornera domaćih nije uspio, ali drugi pokušaj je bio odličan. Mrčela je iz peterca zakucao loptu u mrežu.

71. minuta - Pavičić je prizemnim udarcem s 16 metara pokušao iznenaditi Kalinića, ali vratar Hajduka odlično reagira.

65. minuta - Penal za Hajduk, Šovšić je srušio Sušića. Mario Maloča je s bijele točke poderao mrežu.

63. minuta - Begonja je brutalnim startom srušio Malokua, i imao je puno sreće što mu je sudac dao samo žuti karton.

61. minuta - Hajduku je poništen i drugi gol. Anđelković je preciznim udarcem s 16 metara savladao Zeleniku, ali je na putu do gola lopta prošla kroz noge Maglici. Sudac je smatrao da je napadač Hajduka ometao golmana i dignuo zastavicu...

58. minuta - Gotal je oštro pucao s vrha 16-erca, Zelenika je nekako zaustavio tu loptu...

57. minuta - Krasan ubačaj Kouassija s desne strane, lopta je preletjela Zeleniku, ali i Nikolu Vlašića.

54. minuta - Odličan udarac Bartoleca s desne strane, obranio je Kalinić. U ovim trenucima ne izgleda kao da Hajduk ima igrača više...

50. minuta - Pavičić je bio neoprezan, Jozinović mu je ukrao loptu i s 15 metara pucao visoko preko gola.

Počelo je u nastavku.

Kraj prvog poluvremena!

45. minuta - Crveni karton za Pajača! Lokomotivin napadač je centru igrališta pokupio Kouassija i zasluženo ide na hlađenje...

42. minuta - Nevjerojatna greška sudaca! Pajač je u 16-ercu srušio Mikanoviću, četvrti sudac je bio pola metra udaljen, ali jedanaesterca nema...

39. minuta - Sjajna utakmica u Kranjčevićevoj. Pavičić je opalio s 20 metara, lopta je prohujala pokraj vratnice.

35. minuta - Maglica je promašio nemoguće! Bijeli su izigrali cijelu obranu domaćih, Kouassi je vratio povratnu loptu za Maglicu koji je s desetak metara promašio prazan gol.

32. minuta - Hajduk očito ima najviše problema kod izvođenja - auta! Bartolec je ubacio, a Rukavina je bio neoprezan i propustio je s dva metra ugurati loptu u mrežu.

29. minuta - Ante Rukavina propustio je super šansu za povratak domaćih u utakmicu. Hajdukovci su izgubili loptu na sredini terena, Ante je krenuo sam na Maloču, okrenuo ga na širokom prostoru i iz situacije 'jedan na jedan' pucao u Kalinića.

20. minuta - Pogoci padaju kao ne tekućoj traci. Jozinović je nabacio s lijeve strane, a Gotal je u skoku nadvisio svog čuvara i skrenuo loptu u mrežu. Ni u ovoj situaciji Zelenika nije najbolje reagirao...

18. minuta - Nevjerojatan gol Sandra Gotala! Sušić mu je psolao loptu skroz na desnu stranu, a napadač Bijelih je gurnuo loptu korz noge Čalušiću i savladao skamenjenog Zeleniku.

17. minuta - Velika šansa za Lokose. Nakon kornera Leko je pucao sa 6 metara, ali daleko od gola

16. minuta - Pomoćni sudac poništio je pogodak Maglice. Vrlo diskutabilna situacija, možda je napadač Hajduka bio u samoj liniji...

13. minuta - Dva kornera Lokomotive nisu donijela veću opasnost po Kalinića

2. minuta - Nevjerojatan početak utakmice u Kranjčevićevoj, Lokomotiva je već izjednačila. Bio je to solo-prodor Mišića, opalio je sa 17 metara i prizemnim udarcem savladao loše postavljenog Kalinića.

1. minuta - Jean Kouassi ulazi u konkurenciju za najbrži gol u povijesti HNL-a. U 15. sekundi utakmice Bjelokoščanin je primio loptu na 17 metara na desnoj strani, okrenuo Musu i sjajni udarcem pogodio suprotne rašlje.

Utakmica je počela!

LOKOMOTIVA: Zelenika - Bartolec, Prenga, Čalušić, Musa - Leko, Prenga, Šovšić - Mišić, Pajač, Rukavina.

HAJDUK: Kalinić - Mikanović, Maloča, Milović, Jozinović - Anđelković, Sušić - Kouassi, Caktaš, Gotal - Maglica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:45