SPEKTAKL U RIJECI

JADRANSKI DERBI Hari Vukas i nakon Kantride želi ostati 'mister 100 posto'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. veljača 2015. 08:22

U zaostalom susretu 20. kola Prve HNL Hajduk je u srijedu (17 sati) gost Rijeke na Kantridi. Radi se o utakmici koja je trebala biti odigrana 7. veljače, ali je odgođena zbog vremenskih neprilika i problema oko osiguranja.

Prije polaska momčadi prema Rijeci pred novinare je izašao trener Hajduka Hari Vukas. Treća je to utakmica mladog trenera na klupi “bijelih” od ostavke Igora Tudora. Dosad Vukas ima stopostotni učinak, Hajduk je upisao pobjede protiv Vinogradara i Slaven Belupa.

Nema kukanja

- Već smo jednu pripremu za utakmicu protiv Rijeke imali, trebala nam je to biti prva utakmica drugog dijela sezone. Sada smo ih dodatno snimili. Najbitnije nam je da se regeneriramo od nedjelje, utakmica protiv Slaven Belupa bila je teška - rekao je na presici Vukas.

Izuzev odlazaka Milića, Bradarića i Kouassija, Hajduk ima problema s ozljedama. Ponovno je dug niz igrača koji neće moći nastupiti.

- Još nije zdrav Mezga, dodatnih problema imamo s Maglicom koji je dobio udarac i neće konkurirati za sastav kao ni vratar Kalinić koji je virozan. Zato će braniti Ranilović - referirao je Vukas.

Naglasio je da njegove igrače u Rijeci čeka “vruć teren”.

- Nemaju više u sastavu Kramarića, Kvržića, Jajala, Moises je ozlijeđen, ali doveli su na njihova mjesta četiri-pet novih vrlo kvalitetnih igrača.

Hajduk i Vukas su s te strane u kudikamo težoj situaciji. Na ionako tanak kadar nadovezale su se ozljede.

- Svaki trener teži imati što bolje igrače, da što bolje pripremi utakmicu. Oni su u takvoj situaciji da mogu dovesti te igrače i odlaske nadomjestiti na pravi način, mi nismo, to nije ugodno. Ali od kukanja nema ništa, treba izvući maksimum iz svega - naglasio je Vukas.

Pozitivan rezultat

Čime bi bio zadovoljan?

- Prvo bih bio zadovoljan da se ostvare naše zamisli, ono što želimo odigrati, a onda i da ostvarimo pozitivan rezultat.

Prvo nagli Tudorov odlazak, pa zatim i predugo čekanje na novog trenera utječe svakako i na atmosferu među igračima?

- Koliko god oni to sakrili, sigurno je da djeluje. Moje razmišljanje je vezano samo za prvu sljedeću utakmicu. Za sada to dobro ide. Vidjet ćemo što donosi budućnost - rekao je Vukas.

Rasterećeni igrači

Dosad je učinak pod vama maksimalan, dvije pobjede iz dvije utakmice:

- Zadovoljan sam, pobjeda u prvenstvu, dobar rezultat u Kupu. To je dobro da igrači u nastavak sezone mogu ući što rasterećeniji.

U taboru domaćih, trener Matjaž Kek upozorava da je Hajduku nakon pobjede nad Slaven Belupom poraslo samopouzdanje...

- Sigurno dolaze po bodove, ali na nama je da se dobro pripremimo i nađemo igrače koji su u stanju držati visoki ritam koji nam je najveći problem, a baš zbog toga što su nam došli igrači koji nisu igrali u kontinutetu u svojim klubovima. Svi imaju strašan motiv i želju, ali ne mogu sve to još pratiti. Zbog toga će biti malo više promjena u momčadi nego što bih želio, ali samo kroz igre se može doći do automatizacije - najavio je Kek.

Linker
24. rujan 2024 03:17