Boris Kovačev/CROPIX
VRSALJKO PRIZNAO

'Ja sam krivac za sve što se dogodilo! Ne mogu igrati Ligu prvaka, a toliko sam htio'

'Poremetio me taj crveni karton u Švedskoj. Teško mi je. Ne igram uvijek ni u HNL-u, jer trener uigrava akcije za Ligu prvaka pa ponekad na mene ne računa...'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. listopad 2011. 15:22

Išao je u dribling pred svojim vratima, izgubio loptu i Šibenik je zabio pogodak. I kako to obično biva, doda se onaj crveni karton u Malmöu i počinje sumnja u njegove stvarne kvalitete. A dečku je tek 19 godina, standardni je reprezentativac, pokazao je već što može, ne treba odmah zaključivati globalno. Uostalom, ne bježi ni sam od činjenice da trenutno nije u najboljoj formi.

- Čudno se nekako osjećam, poremetio me taj crveni karton u Švedskoj. Nekako, kao da sam izvan svega, teško mi je. Ne igram uvijek ni u HNL-u, jer trener uigrava akcije za Ligu prvaka pa ponekad na mene ne računa. Ali, nitko za to nije kriv već ja sam, doveo sam se u nezavidnu situaciju. Što se, pak, Šibenika tiče, priznajem da sam bio malo nonšalantan, htio sam najbolje, ispalo je loše. Neće se više ponoviti - priča Vrsaljko. Priznaje da se puno toga ove sezone vrti oko tog isključenja u Švedskoj.

- Gledao sam puno puta taj start, taj trenutak. Ne bih sad je pričao slažem li se sa sucem, je li me trebao isključiti ili ne, to ne bih komentirao. No, možda bih danas malo drugačije reagirao, ne bih se tako zaletio, nisam smio tako ući. Nema sad povratka, to je bilo i prošlo, ostala mi je još jedna utakmica kazne.

Sad je u najnezavidnoj ulozi za igrača, svoju momčad u najzvjezdanijim trenucima, u Ligi prvaka, gleda s tribine.

- To je težak osjećaj, ružan. Ne mogu igrati Ligu prvaka, a toliko sam to htio, nisam još osjetio što znači igrati protiv najvećih zvijezda. Znam da ću se vratiti opet na uspon. Sad je malo teže, ali izdržat ću.

Ligu prvaka osjetit će, dakle, tek u Amsterdamu, Ajax prije toga dolazi i Zagreb. Mnogi očekuju Dinamove bodove baš u toj utakmici.

- Bit će teško, jako teško, koliko sam vidio, Ajax je odličan. Po meni, bio je u prvoj utakmici bolji od Lyona, to je i dalje veliki klub, ni protiv Reala nije bio loš. Naravno, vjerujemo u sebe, da ne vjerujemo ne bismo ni igrali, možemo ih pobijediti.

Prvo treba ne izgubiti od Grčke u Pireju.

- Uspjet ćemo, siguran sam. Idemo tamo ostvariti cilj, plasirati se na Euro, to ćemo i učiniti. Ne znam hoću li u toj važnoj utakmici upisati koju minutu, volio bih, ali izbornik odlučuje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 18:33