Željko Hajdinjak / Cropix
PAMIĆ OSTAO U ČUDU

'Ja da zamijenim Strinića? Bilić me nikad nije uživo vidio kako igram, nije ni nazvao'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. studeni 2011. 18:56

Ako često razmišljate o play-offu s Turcima, prijeti vam ozbiljna opasnost da se probudite u noćnoj mori, da vam pred očima Arda ili Altintop “šaraju” kroz hrvatsku obranu, pa ako nikako drukčije zabiju iz - kornera. Ukoliko niste toliko duboko unutra, podsjetit ćemo da su Kockastima ove godine mrežu zatresli svi osim Latvijaca na kraju; dakle Malta, Gruzija, Izrael i Grčka. S takvom statistikom i igračima čija su imena na raznim listama problema, od zdravstvenih do igračkih, Slaven Bilić mora u Istanbul.

Nakon što mu je otpao Ivan Strinić, otvoren je natječaj za lijevog braniča, premda ni druge uloge, s obzirom na “grijehe” dosadašnjih startera, ne bi smjele biti zabetonirane. Znamo da izbornik nije čudotvorac, ali se ipak nekako nadamo kako će se opet posložiti čvrstu defenzivu na kakvoj su negda bazirana velika djela. I koja će držati barem dvije utakmice.

- Ne treba skrivati da je Strinićev izostanak hendikep koji je poremetio planove. On se kroz cijele kvalifikacije pokazao kao dobro i stabilno rješenje - kazao je Bilić, pa kao alternativu posve neočekivano ponudio:

- Imamo dvije opcije, jedna je Manuel Pamić, koji to kontinuirano igra. Druga varijanta je da koristimo igrača koji obično djeluje na desnoj strani, kao što je, primjerice, Ćorluka. Kod njega sam bio, priključio se treninzima s ekipom, radi maksimalno, reakcije tetiva su bolje nego prije Grčke i Latvije, veliki smo optimisti da će moći zaigrati. Jednu opciju ćemo uvježbavati i odlučiti. Pranjić nije u shemi. Zapravo, dolazi u obzir u statusu treće mogućnosti. Prije svega konkurira za sredinu terena.

Čujemo da je Bilić naručio “vreću koštica” i deset DVD-a s Pamićevim nastupima požalivši se da “jednostavno nema koga”. Ovih dana sjedi uz TV i važe “za” i “protiv” člana praške Sparte, a nama asocijacije lete na Otta Barića i Tomu Šokotu. U doigravanju za EP 2004. tadašnji je izbornik pozvao napadača s radnim mjestom u Benfici između dvije utakmice sa Slovenijom, i iako dotad nije imao niti jedan nastup za A reprezentaciju, nakon što se jedva upoznao sa suigračima - gurnuo ga u početnu postavu. Na kraju je Šokota asistirao Prši za pobjednički gol.

Prilično duga je povijest “neostvarene ljubavi” izbornika i braniča. Baš kad su ga zagolicale njegove prezentacije u Češkoj, HNS mu je “zalijepio” suspenziju zbog duga FIFA-agentu Ivanu Cvjetkoviću. Čak je Bilić tražio od Vlatka Markovića da ga “izvadi iz pritvora”, ali negdašnji igrač Istre, Rijeke i Red Bulla ostao je u “frižideru”. Sve dok se nije umiješao odvjetnik Saša Pavličić-Bekić i “jedan na jedan” s Cvjetkovićem spasio Pamića. Igrač nije mogao pobjeći od duga, FIFA-agent je pristao na razumnu svoju, svakako manju od 150.000 eura kao što je presuđeno u HNS-u.

Međutim, to ga nije učinilo standardnim Vatrenim, nekoliko je puta upisan na popis kandidata, no još nema niti jedan jedini nastup.

Prve minute mogli biste dobiti u najtežoj utakmici, na Türk Telekom Areni - iznenadili smo ga pozivom.

- Čisto sumnjam. Bilić me nikad uživo nije ni vidio kako igram, nije mi dao priliku niti u prijateljskoj utakmici. Čak niti protiv Lihtenštajna, premda sam sjedio na klupi. Nije me ni nazvao, niti bilo što naznačio. Čak nisam znao niti da sam ostao na skraćenom popisu - odgovorio je skeptično, totalno netipično, ali krajnje iskreno.

Biste li mogli sa Šimunićem i kolegama “obraniti Hrvatsku”?

- Teško je reći kako bi funkcioniralo da sad prvi put upadnem. Bilo bi dobro da sam odigrao barem dvije-tri utakmice.

Čvrsto ste na zemlji. Netko bi drugi na vašem mjestu poletio od takvih najava.

- Daleko sam ja od letenja. Život me naučio. Samo sam rekao svoje mišljenje, a uvijek je kako trener odluči. Na dispoziciji sam. Zdrav, u formi, igram svaku utakmicu od prve do posljednje minute, kod mene nema straha, profesionalac sam, spreman uskočiti. Ha, kako bi to bilo, prvo pa u vatru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 17:13