IVAN STRINIĆ

'Ne bi nam bilo lako igrati protiv Ukrajinaca. Bilić u Dnjipru? Nemam pojma!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. prosinac 2011. 20:59

Ivan Strinić javio nam se telefonski. Iako je u Ukrajini, Dnjipropetrovsk ne kuca baš na vrata Kijevu.

- Najvažnije je što sam ponovno zdrav, da sam u momčadi, nije mi bilo lako preskočiti Tursku.

Nekima je laknulo, recimo Zdravku Mamiću, kaže da ne možete igrati “niti kod Gige u šupi”.

- Što da na to odgovorim? Takav je on čovjek, ja njemu ništa ne zamjeram. Ima pravo reći svoje - pomirljivo je odgovorio lijevi branič.

Nije jedini, negativne kritike prestižu jedna drugu. Kako se nosite s time?

- Nije to lako slušati. Boli me to, kao što bi vjerojatno svakoga boljelo. Čovjek sam, nisam robot. Ali neka, sve sam postigao svojim radom, nikome ništa nisam uzeo. Za reprezentaciju uvijek igram maksimalno, nekad bolje, nekad lošije. Da radim kardinalne pogreške, i da zbog toga primamo golove, onda bih sam došao izborniku Biliću i rekao: “Oprostite, ali ja nisam za to”. Međutim, ako pošteno ocjenjujete moje prezentacije, priznat ćete da nisam ništa posebno kriv, izvan konteksta momčadi, niti za jedan poraz.

Kakva je onda vaša ocjena?

- Zadovoljan sam s onim što sam pokazao u državnom dresu. Ne znam što ljudu očekuju od mene? Igram lijevog beka. Iako sam svjestan da mogu biti i kvalitetniji.

Gdje ste gledali istanbulski i zagrebački okršaj u play-offu?

- Ovdje, u Dnjipropetrovsku. Bilo je super. U gradu je restoran u kojem radi nekoliko Srba. U njemu Nikola Kalinić i ja ručamo uvijek kad stignemo, odlična je hrana. Tih večeri skupili smo se kod mene, izvrsno družili i uživali. Svi zajedno. I Hrvati i Srbi navijali smo za Vatrene.

Kolege su vam ponudili šansu da zaigrate na Euru.

- Ima još vremena. Moram se dobro pripremiti, a onda ako izbornik bude i dalje vjerovao u mene, bit će mi drago .

Osjeća li se u gradu duh EP-a?

- Malo. Zasad. Dnjipropetrovsk je ostao bez finalnog turnira jer nema zračnu luku niti hotele, fali dosta toga. Ne znam zašto nisu više zapeli, sve se to moglo napraviti.

U petak je ždrijeb, imate li ekstra želje?

- Ne, moramo gledati sebe, u biti nam je sve isto. Tu ne postoje loše ekipe, sigurno da nam ne bi bilo jednostavno igrati s Ukrajinom, imam dva-tri suigrača u reprezentaciji, tvrde da su jaki.

Nekim portalima kruže priče da vam dolazi Slaven Bilić za trenera?

- Nemam pojma o tome. Trener nam je Juande Ramos, neki su za to da ostane, drugi nisu. Osobno imam dobro mišljenje o treneru, kvalitetno se radi. Uostalom, on me i doveo.

Do kraja jesenske polusezone ostala su dva kola.

- Učinak je OK, što se mene tiče. Negativna strana je rezultat momčadi, slabo smo krenuli u sezonu, ostali bez Europe, to je ispod ambicija kluba.

Kakav je noćni život?

- Dobar, ali nije kao kod nas. Drukčije je ovdje. Ljudi su u diskoteci otvoreniji, pristupačniji, ako me razumijete, za cure se zna da su lijepe... No, nemojte misliti da lumpujem. Jedino nakon neke pobjede znam otići sa suigračima proslaviti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 09:16