ŠTIMAC POTJERAO NAVIJAČE

Izbornik zadovoljan: 'Jako sam se bojao Walesa, srećom, probudili smo se na vrijeme!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. ožujak 2013. 00:18

Nakon Makedonije, Hrvatska je drugi put okrenula utakmicu, ako na kraju godine budemo čekali ždrijeb za SP u Brazilu, ovo će biti možda i najvažnija večer na tom putu. Gotovo ništa nije štimalo u prvom poluvremenu, no Igor Štimac promijenio je taktiku, napravio tri zamjene, Lovrenov gol došao je kao poklon, a Eduardov kao nagrada za trud.

- Danas smo imali malo više sreće nego obično, a i trebala nam je. Wales je bio jako dobar, vidjelo se da nisu slučajno svladali Škotsku. Bili smo sretni u prvom poluvremenu, velški sastav je puno drugačiji nego u Osijeku. Mi smo potpuno podbacili u prvom dijelu, bilo je očito da nemamo svježine, da smo spori u predaji lopte i kretanju. U nastavku smo napravili dobre zamjene, razliku je napravila širina klupe u čemu smo jači od Velšana – prokomentirao je Štimac, te dodao:

- Koštala nas je utakmica sa Srbijom, Modrić, Badelj, Rakitić, nisu bili precizni u dodavanju, sve je to posljedica golemog pražnjenja u petak. Uveli smo četiri svježa igrača, mislio sam da će napraviti razliku, ali nismo mogao očekivati da će Badelj podbaciti.

Njega je zamijenio nakon 45 minuta, možda bi i ranije ali nije ga htio kompromitirati.

- Niti jednog trenutka nije me uhvatila panika, uostalom nemam na to pravo. Vjerovao sam da možemo dobiti. Neke stvari nisu bile dobre, ali pokazali smo pravi karakter. Raspored 3-4-2-1 htio sam staviti od prve minute, no zbog loših terena u Zagrebu nismo ga mogli uvježbavati, no to je način igre na koji ću i ubuduće računati.

Eduardo je dao 26 gol za Vatrene...

- Očekivao sam da će ga on zabiti...

Ostali smo u ravnopravnoj utrci za prvo mjesto s Belgijom, iako nam je tlo do 87. minute klizilo pod nogama...

- Znao sam i prije starta kvalifikacija da ćemo se mi i Belgija boriti za prvo mjesto. Mislim da i

mamo bolju poziciju, napravili smo korak naprijed.

Na press konferenciji Igora Štimca pojavili su se i neočekivani gosti, trojica avijača koji su se oglasili nakon što je izbornik kazao:

- Sammira sam izvadio radi nekoliko idiota koji su počeli zviždati, procijenio sam da bi mu to moglo remetiti koncentraciju, ne samo njemu nego i cijeloj ekipi. On igrački nije podbacio, razlog za zamjenu je više bio psihološki.

Na to se javio jedan čovjek iz pozadine:

- Znači li to da on je može izdržati pritisak.

Štimac je mirno odgovorio:

- On može, ali nisam htio da se reflektira na ekipu.

Nije li onda bolje da uopće nije u reprezentaciji, nastavio je isti, na što je Štimac reagirao:

- Oprostite, tko se ste vi?

Hrvatski navijači, odgovorili su. Zašto niste pozdravili navijače?

- Tko nije pozdravio? Izvolite napustiti prostoriju, nije vam mjesto ovdje – ponovio je izbornik nekoliko puta, nakon čega su dvojica od trojice izašli iz dvorane.

- Vi niste navijači Hrvatske – ispratio ih je Štimac.

Tako je konferencija za medije otišla u krivom pravcu, što je manje važno. Srećom, utakmica je završila jako dobro.

Domaći izbornik Chris Coleman je prokomentirao:

- Ponosan sam na svoju momčad, zbog svega što je pokazala protiv Škotske i Hrvatske. Mogli smo zabiti više golova u prvom poluvremenu, dali smo sve da pobjedimo, napor igrača bio je fantastičan, jedinu kritiku moguu kazati da smo se prerano povukli braneči rezultat. Moramo se boriti za treće mjesto u skupini.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:27