Nenad Dugi/CROPIX
TRENING U VESLAČKOJ

Izbornik uvježbavao 4-4-2 sustav, Ćorluka spreman, Rakitić hitno amnestiran

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. rujan 2012. 13:05

Vatreni su u Veslačkoj odradili jednosatni posljednji trening prije puta u Belgiju. Okupilo se gotovo 300 ljudi, no već nakon 15 minuta osiguranje ih je otjeralo s tribine. Igor Štimac odlučio je pripremati taktičku avarijantu iza “zatvorenih vrata”. Ipak, u Zagrebellu to nije do kraja moguće, iz kuta kod kafića pregled je jako dobar i brojni su promatrači ostali pokraj terena.

- Niko, daj to bolje - viknuo je jedan gledatelj kada je Kranjčar izvodio nekoliko kornera u nizu.

- Zbog takvih ne smijemo gledati trening - odgovorio mu je glas iz publike nezadovoljan što se dobacuje igračima.

Štimac je uvježbavao formaciju za Bruxelles u rasporedu 4-4-2. Vedran Ćorluka ostao je u fitnessu, no svi vjeruju da će igrati u utorak. U prvom poluvremenu međusobnog trening susreta udarna postava je bila: Pletikosa - Vida, Schildenfeld, Šimunić, Strinić - Srna, Rakitić, Modrić, Perišić - Mandžukić, Olić. Na “poluvremenu” umjesto Rakitića u prvi je plan stavio Kranjčara, a Olića je zamijenio Jelavić. Jesu li to Štimčeve dvojbe ili je samo htio zamutiti sliku promatračima? Dakako, Schildenfeld je dobio mjesto zato što Ćorluka nije radio s ekipom.

Za pričuve je zaigrao i sam Štimac, impresionirao je jednom krasnom dugom loptom, a odlično je uklizao Mariju Mandžukiću kojeg je bez prekršaja zaustavio u napadačkoj akciji. Stari majstor ne izvodi to kao nekad, ali još zna.

Ovaj sastav sugerira da bi se Štimac mogao osloniti na dobro iskustvo Vatrenih iz Istanbula. Inzistirati na agresivnoj i kompaktnoj formaciji, da cijela momčad bude u što plićem prostoru. Isto tako poznato je da Belgijanci najviše problema imaju na bočnim pozicijama u obrani, pogotovo na lijevoj strani gdje nemaju brzog igrača, pa sigurno mnogo očekuje od proboja Darija Srne. U jednoj akciji Ivo Iličević izvrsno je prošarao desnim krilom, Štimac je na to nekoliko puta viknuo “Bravo Ivo, bravo Ivo...”, ali igrač HSV-a ipak nije u udarnim kombinacijama. Jednaku pohvalu od izbornika dobio je i Ivan Rakitić za jednu defenzivnu akciju kad je spriječio opasnu situaciju.

Kad je većina momčadi otišla u svlačionicu, Štimac je zadržao na terenu Srnu da centrira s desne strane, a trojica napadača Mandžukić, Olić i Jelavić utrčavali su na njegove ubačaje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 16:31