NEPODERIVI JOE ŠIMUNIĆ

Bilić ga je pozvao pa otpisao, a kod Štimca je uskrsnuo: 'Bit ću spremniji i gladniji no ikada!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. rujan 2012. 00:12

Danas negdje oko 9 sati u Maksimiru su se pojavili Josip Šimunić, Domagoj Vida i Ivan Kelava. Dinamo je imao rani jutarnji trening. Ne bi bilo ništa neobično da iz Bruxellesa nisu sletjeli u zagrebačku Zračnu luku Pleso oko 3 sata. Mogli su se odmarati, nitko ih nije tjerao da dođu u Maksimir. Ali su došli, pokazali koliko im je važno.

Šimunić i Vida bili su u Bruxellesu ponajbolji igrači hrvatske reprezentacije. Šimunić je bio najbolji, a titulu bi mu vjerojatno preoteo Vida da je zabio onaj zicer u zadnjoj minuti. Ne može uvijek, dosta je bilo s Ludogorecom. Ovo je ipak priča o Josipu Šimuniću, čovjeku koji je sve zadivio svojim nevjerojatnim “comebackom”.

- Dao mu Bog zdravlja i sreće!

Tu rečenicu jučer smo čuli nekoliko puta kad se razgovaralo o utakmici s Belgijom. Nije bilo nikoga tko nije hvalio Šimunića i postavljao si pitanje “kako mu u tim godinama uspijeva biti gotovo savršen, bezgrešan u obrani?”

Na pitanje o Euru u Poljskoj i Ukrajini koji se neumitno približavao, Josip je kazao.

- Bit ću najspremniji i najgladniji ikada!

Ipak, s obzirom na ozljedu i neke godine koje se ne mogu nazvati “cvijet mladosti”, postavili smo mu pitanje: Je li ovo njegov posljednji derbi? Samo se nasmijao.

- Nije to moj posljednji derbi s Hajdukom! Redoslijed je ovakav. Prvo osvajanje naslova prvaka i Kupa s Dinamom, a onda na ljeto juriš na Ligu prvaka!

Preskočio je prve dvije utakmice s Ludogorcem, a onda se ustalio u momčadi i igrao sve bolje i bolje. Postao je opet onaj “stari” Šimunić, ako ne i bolji. Definitivno, igra kao u najboljim danima. Kakav je to čudesni eliksir mladosti popio hrvatski reprezentativac? Mnogi se u njegovim godinama pitaju gdje je taj bunar? Ne, nije bilo nikakvog čudesnog napitka. Šimunić je pobijedio zloguke proroke zahvaljujući svom karakteru, Dinamu i izborniku Igoru Štimcu!

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:05