CROPIX
PRVI PUT OVE SEZONE

OPĆA EUFORIJA U PROBUĐENOM SPLITU Svi žele vidjeti rušenje Dinama, Poljud - rasprodan!

Piše: Frane VulasObjavljeno: 09. kolovoz 2016. 18:50

Poljud bi protiv Dinama prvi put ove sezone trebao biti pun. Odlični rezultati Hajduka, ukupnih 6:1 za glatki prolaz protiv ukrajinske Oleksandrije te zatim 4:0 protiv Istre 1961 dodatno su užgali atmosferu u gradu pod Marjanom.

Aktualni svjetski prvaci u dvojcu na pariće braća Martin i Valent Sinković u utorak su izborili plasman u finale Olimpijskih igara u Rio de Janeiru nakon što su u svojoj polufinalnoj skupini osvojili prvo mjesto.

Braća Sinković vodili su od starta do finiša i lakoćom su kontrolirali utrku, te su na kraju pobijedili sa sekundu i 23 stotinke boljim vremenom od Norvežana Kjetila Borcha i Olafa Tuftea. Treće mjesto, posljednje koje je vodilo u finale, osvojili su Britanci Jonathan Walton i John Collins

Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014., braća Sinković upisali su pobjede u 28 utrka u nizu na velikim natjecanjima, računajući od kvalifikacija do finala.

"Imamo finale! Prvo mjesto s vremenom 6:12.27 u našoj utrci vodi u nas u onu koja će biti kruna naše sportske karijere - olimpijsko finale!", poručila su braća nakon polufinala.

U drugoj polufinalnoj skupini prvo mjesto pripalo je Litavcima Mindaugasu Griskonisu i Sauliusu Ritteru, koji su imali dvije sekunde i 34 stotinke slabije vrijeme od braće Sinković. Iz te skupine u finale su još ušli Talijani Francesco Fossi i Romano Battisti, te Francuzi Hugo Boucheron i Matthieu Androidas.

Finale dvojca na pariće je u četvrtak, 11. kolovoza.

Prethodno je dvostruki europski prvak u samcu Damir Martin izborio polufinale. Martin je bio najbrži u svojoj skupini u kojoj je s pet sekundi prednosti iza sebe ostavio Britanca Alana Campbella.

Polufinale samaca je također u četvrtak, 11. kolovoza.

-------------------------------------------------------------------------------

Rezultati polufinala u dvojcu na pariće

Skupina 1:

1. Martin Sinković/Valent Sinković HRV 6:12.27 - u finalu

2. Kjetil Borch/Olaf Tufte NOR 6:13.50 - u finalu

3. Jonathan Walton/John Collins VB 6:13.83 - u finalu

4. Robert Manson/Chris Harris NZL 6:17.01

5. David Watts/Chris Morgan AUS 6:19.36

6. Georgi Božilov/Kristian Vasilev BUG 6:47.00

Skupina 2:

1. Mindaugas Griskonis/Saulius Ritter LIT 6:14.61 - u finalu

2. Francesco Fossi/Romano Battisti ITA 6:15.24 - u finalu

3. Hugo Boucheron/Matthieu Androdias FRA 6:16.15 - u finalu

4. Marcel Hacker/Stephan Krueger NJE 6:18.32

5. Marko Marjanović/Andrija Šljukić SRB 6:27.66

6. Aleksandar Aleksandrov/Boris Jotov AZE 6:37.49

Za derbi, u kojem Hajduk pobjedom ima priliku ne samo preuzeti prvo mjesto od Rijeke nego i pobjeći Dinamu na nestvarnih pet bodova prednosti, tražit će se karta više.

Danas su navijači pohrlili na Poljud po ulaznice. Nije doduše bilo pretjeranih gužvi i redova koje smo znali viđati, ali priliv navijača nije jenjavao. Dobri rezultati “bijelih” potpirili su maštu navijača koji će po svemu sudeći napuniti Poljud do vrha (izuzev tribine rezervirane za gostujuće navijače).

Kako je riječ o odgođenom susretu prvotno planiranom za 24. srpnja prodaja ulaznica počela je prije nekoliko tjedana. Kad se uračuna i rekordna brojka pretplatnika (do jučer ujutro 6625) to garantira spektakl na tribinama. I tribine još i punije nego protiv Oleksandrije prošlog tjedna kad je bilo 25.000 navijača.

I članovi kluba, njih više od 40.000, imali su ranije priliku rezervirati, kupiti ulaznice za susret koje su sada na uobičajenim mjestima u slobodnoj prodaji. Cijena je po 60 kuna za sjevernu i južnu tribinu, 100 kuna za istočnu i 120 za zapadnu.

Prvotno se ovaj susret 2. kola trebao igrati 24. srpnja, ali je odgođen zbog europskih obveza klubova, odnosno nedostatka termina u kojem bi se mogao igrati (Dinamo igra u Europi utorkom, Hajduk četvrtkom, pa je bilo teško naći termin u kojem bi oba kluba imala tri dana pauze između dva susreta).

Navijači koji su kupili ulaznicu za susret u prvotnom terminu, a sutra neće moći na utakmicu mogu tražiti povrat novca

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:21