Vlado Kos / CROPIX
TREĆI TRENER U SEZONI

Ivica Kulešević novi trener Osijeka: 'Osjećam da imam dara za ovaj posao'

Ni Rupnik, baš kao ni Steinbrückner, nije imao sreće. Ozljede, kartoni, bolesti...
Piše: Darko RužićObjavljeno: 22. listopad 2013. 09:52

Trener Davor Rupnik je smijenjen! Predosjećalo se to. Izostanak očekivanih rezultata i zadnje mjesto na prvenstvenoj ljestvici doveli su do nove trenerske smjene u prvoligašu s Drave. U prvenstvo je Bijelo-plave uveo Tomislav Steinbrückner. Nije mu se posrećilo. U šest kola pod njegovim su vodstvom Osječani osvojili samo tri boda. Pobijedili su Slaven Belupo. Istu momčad koja je trenerske klupe sada stajala - Rupnika.

Ni Rupnik, baš kao ni Steinbrückner, nije imao sreće. Ozljede, kartoni, bolesti... kosili su njihov igrački kadar. Ali, staro je nogometno pravilo, nezapisano, kada izostanu rezultati, kada momčad posrće i kada se to pretvori u kontinuitet - odlazi trener. Otišao je sada i Rupnik...

- Nije bilo druge. Nešto smo morali učiniti i povući neki potez. Zahvalili smo se Rupniku na suradnji i umjesto njega prvim trenerom imenovali smo Ivicu Kuleševića. On je bio vrlo uspješan trener naših juniora. U posljednje vrijeme i šef naše Škole nogometa. Ima naše puno povjerenje kao što su ga imali i njegovi prethodnici i nadamo se da će mu se posrećiti, da će doći do bolje igre i boljih rezultata. Nismo više mogli čekati, pa u sedam kola naša je momčad postigla tek jedan pogodak!? - izjavio je predsjednik prvoligaša s Drave Zdravko Josić.

Taj je pogodak Osijeku bio dostatan za tri boda u pobjedi nad Hajdukom. U sedam kola pod Rupnikovim je vodstvom osvojen još i bod u domaćem susretu protiv Zadra. Ali igre, (ne)efikasnost i poroznost obrane su mu presudili. Naravno, i plasman na posljednje mjesto koji Osijek drži najozbiljnijim kandidatom za preseljenje u Drugu HNL. Što će Kulešević ponuditi, može li nešto i obećati?

- Samo da ću se potruditi da skupimo glave i udružimo snage za boljitak. Nisam od velikih riječi. Pokušat ću raditi na svoj način. Imam vjere u svoje znanje, osjećam da imam dara za ovaj posao, pa ću sve učiniti da to i dokažem. U ovom vrlo delikatnom trenutku stavio sam se na raspolaganje klubu i učinit ću sve što je moguće da naši rezultati ubrzo budu onakvi kakvi su dostojni Osijeka. Uvjeren sam da imamo dobar igrački kadar i da možemo bolje igrati i biti bolje plasirani nego što je to sada slučaj - kazao je uvodno Ivica Kulešević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:12