Split, 231010.Park mladezi.12 kolo Prve Hrvatske nogometne lige.Split - Inter.Na fotografiji: Slavlje igraca splita nakon postignutog pogotka.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX
BORBA ZA EUROPU

Ivan Katalinić: Iskusniji smo i bolji; Lončarević: Češće sam gubio od njega nego dobivao

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2011. 14:54

Izraz lica Ivana Katalinića nikada nije puno govorio, niti se s njega moglo pročitati što osjeća uoči važnih utakmica. Za Split je ovo možda najveća utakmica u povijesti, za njega definitivno nije niti u top tenu.

- Nema ljepše stvari nego ovo što se dogodilo nama i Interu. Nitko prije početka prvenstva nije očekivao da ćemo se mi boriti za izlazak u Europu, ali to je potvrda da je u nogometu sve moguće. Mislim da smo zaslužili ovu utakmicu.

Nemojte sumnjati da će Split treće mjesto nastojati osigurati u izravnom dvoboju.

- U prilici smo sve riješiti tri kola prije kraja, vjerujem da smo iskusnija i bolja momčad. Uz to, činjenica je da bolje igramo u gostima gdje smo upisali pet pobjeda. Vjerujem da ćemo se iz Zaprešića vratiti neporaženi.

U Zaprešić je stigao dan D. Utakmica za Europu, lijepo ispunjene tribine, televizijski prijenos... Jedan trofej, s obzirom na sve okolnosti ove sezone, već je ovdje.

- Nismo samo mi zaslužili ovu vrevu, ima još klubova - velikodušno će Ilija Lončarević. - Iako shvaćam situaciju s obzirom na značaj utakmice. Kako god, međutim, završila današnja utakmica, ponosan sam i sretan zbog svega što smo učinili ove sezone.

Kako će današnji ples završiti?

- S porazom se možemo oprostiti od Europe, bod bi nas održao u daljnjoj borbi, dok trijumf ništa ne bi riješio, doduše, doveo bi nas u situaciju u kojoj bismo odlučivali sami o sebi.

S druge je strane 'Kate’.

- Mnogo smo se puta sudarali, ja uglavnom na Dinamovoj, a on na Hajdukovoj ili Rijekinoj klupi. Ne pratim skor, no znam da je on bolji. Iznimno ga cijenim, no danas na travnjak neće istrčati Ilija i Kate. Istrčat će igrači - zaključio je Lončarević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 12:29