Tom Dubravec/CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Invazija skauta na Sinj: Halilović protiv budućih zvijezda Barce, Reala, Citya...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. ožujak 2013. 10:01

Ivan Gudelj, izbornik U-17 reprezentacije Hrvatske, kaže da njegovi igrači ne strepe uoči elitnog kola u borbi za plasman na Europsko prvenstvo, iako će im protivnici biti njihovi vršnjaci iz reprezentacija Španjolske, Francuske i Belgije.

- Imamo i mi svoje adute i momčadsku kvalitetu. Ne bojimo se nikoga. Pružit ćemo sve od sebe da izborimo prvu poziciju koja vodi na Euro - najavljuje Gudelj uoči početka elitnog kola.

Španjolska je prvi protivnik Hrvatskoj (igra se u četvrtak u Sinju s početkom u 15 sati), a u rosteru “furije” nalaze se četiri igrača iz Barcelone, dvojica iz Real Madrida, po jedan iz Manchester Cityja, Juventusa, Atletico Madrida, Seville, Valencije...

Gudeljeve najjače adute čini tercet: Alen Halilović, Ante Roguljić, Josip Bašić i ovo je najveći ispit njihove generacije. Halilović se oporavio od viroze i trebao bi igrati, a upravo je Dinamov wunderkind, ali ne samo on, jedan od razloga zašto ovaj turnir izaziva toliku pozornost skauta najjačih europskih klubova.

Najavila se cijela bulumenta skauta, na službenoj listi nalaze se imena sljedećih klubova: Juventus, Hamburger, PSV, Watford, Anderlecht, Werder, Borussia Dortmund, Bayern, Monaco, Catania, Manchester City, Aston Villa, Fiorentina, Chelsea, Bayer Leverkusen, Lille, Ajax, Parma, Fulham, Red Bull, Pescara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 03:53