LIGA PRVAKA

Interu je svejedno, Madrid ili München, Jose ili Leonardo! Za Bayern su 'svemirci'

'Bayern se ne zna braniti, pa ne dolazi u obzir čuvanje rezultata. Mi ćemo napasti, uvijek napadamo. Treba biti oprezan, pogodak Intera može stvoriti probleme'
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 15. ožujak 2011. 19:42

Nogometaši Intera šokantno su preokrenuli dvoboj na Allianz Areni pobijedivši Bayern iz Münchena 3-2 i plasiravši se u četvrtfinale Lige prvaka unatoč domaćem porazu (1-0) u prvoj utakmici.

U drugom dvoboju večeri Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Marseille 2-1 i istovjetnim ukupnim rezultatom izborio nastavak natjecanja.

Branitelji naslova nastavljaju put ka obrani istog pod brazilskim trenerom Leonardom nakon što su iznenadili Bavarce na njihovu terenu golom Gorana Pandeva u 88. minuti za konačan rezultat.

Najveće zasluge za neočekivan trijumf ima Samuel Eto'o. Doveo je Kamerunac goste u vodstvo na proigravanje Pandeva već u četvrtoj minuti, da bi u drugom poluvremenu asistirao Sneijderu u 63. i Pandevu u 88. minuti. Makedoncu, koji je zabio svoj prvi gol u Ligi prvaka ove sezone, Kamerunac je asistenciju vratio nakon što je osvojio tešku loptu u duelu s Brenom, te poslužio suigrača u napadu koji je natrčao s desne strane i ljevicom majstorski plasirao loptu u daljnji gornji kut Thomasa Krafta.

Eto'ov je gol osmi njegov ove sezone u natjecanju. Izjednačio se njime s najboljim strijelcem, Barceloninim Argentincem Leom Messijem.

Bayern je, nakon Eto'ova gola, dominirao prvim dijelom utakmice. Rezultat su u 2-1 vodstvo za momčad Louisa van Gaala preokrenuli Mario Gomez (također osmi gol u Ligi prvaka) i Thomas Müller. Prvi je gol pao nakon nove tragikomične pogreške vratara Intera Juija Cesara. Niti dvije takve, računajući prvu iz Milana, nisu talijansku momčad koštale ispadanja.

Milanska je momčad tako iznova izbacila Bavarce u važnoj europskoj utakmici nakon finala prošle godine. Bayern je pak postao tek druga momčad u povijesti nokaut-faze Lige prvaka koja je uspjela ispasti nakon gostujuće pobjede u prvoj utakmici.

Svih je 90 minuta na poziciji lijevog beka u Bayernovoj momčadi, koja je ovim porazom ostala bez prilike za trofej ove sezone, odigrao hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić.

Manchester United u četvrtfinale je pogurao 22-godišnji meksički napadač Javier Hernandez "Chicharito", koji je postigao dva gola za momčad Alexa Fergusona. U petoj je minuti doveo domaće u vodstvo nakon akcije Nanija i Waynea Rooneyja, da bi u 75. u mrežu pospremio loptu nakon lijepe akcije Antonija Valencije i Ryana Giggsa. Wes Brown, pritisnut od Gabriela Heinzea, u 82. je minuti zabio autogol za konačan rezultat. Kako je prva utakmica završila bez golova, među završnih osam ušao je, peti put zaredom u natjecanju, Manchester United.

Hernandez je ove sezone zabio tri gola u Ligi prvaka, dok je ukupno za Manchester United skupio 16 golova u 33 utakmice.

Autogol Wesa Browna bio je tek drugi pogodak koji su ove sezone u natjecanju dobili Englezi. Jedini dosad zabila im je Valencija u šestom kolu natjecanja po skupinama.

- Prošli smo dalje, ali ostaje frustracija. Imali smo težak raspored, prije ove utakmice smo igrali s Chelseajem i Arsenalom. Gubimo zbog ozljeda igrače, to je frustrirajuće. Evo, danas smo ostali bez O'Shee i Rafaela - rekao je trener "crvenih vragova" Alex Ferguson

Liga prvaka, osmina finala, uzvratne utakmice:

Bayern - Inter 2-3, ukupno 3-3 (Gomez 21, Müller 31 / Eto'o 4, Sneijder 63, Pandev 88)

Manchester United - Marseille 2-1, 2-1 (Hernandez 5, 75 / Brown 82-ag)

KRAJ UTAKMICE! Inter je prošao u četvrtfinale

89. minuta GOOOL - Eto'o je Brenu i idealno poslužio Pandeva koji sjajno pogađa suprotne rašlje za prolaz Talijana

68. minuta - Traje veliki pritisak Intera

63. minuta GOOOL - Nije gotovo u Munchenu. Povratnu loptu Eto'o Sneijder je sa 20-tak metara vrhunski pospremio u mrežu.

55. minuta - Strasti su se smirile. Bayern ima incijativu, no to nije niti sjena 'moćnog stroja' iz prvog djela

44. minuta - Očito da ovaj Inter nije ni sjena onog Mourinhovog koji je bio prvak Europe. Robben i Ribery doslovno su posramili Talijane u prvih 45. minuta.

40.minuta - Prvo je Stanković promašio za Inter, a već u slijedećem napadu sjajan pokušaj Gomeza. Lopta 'je šetala' po crti, no nije željela ući u gol...

35. minuta - Ribery je propustio priliku zapečatiti sudbinu europskog prvaka. Ovoga puta sjajan je bio Cezar

31. minuta GOOOL - Ovoga puta nije kiksao Cezar već kompletna obrana europskog prvaka. Robben je sjajno podvalio za Muller, a mladi Nijemac je bio hladnokvrni egzekutor

21. minuta GOOOL - Mlaki udarac Robbena za vratara Intera Cezara očito je bio 'urganski': Brazilcu je lopta ispala, a Gomezu nije bilo teško izjedanačiti na 1-1

10. minuta - Gomez je propustio veliku priliku da iz čiste situacije anulira prednost Talijana

4. minuta GOOOL - Samuel Eto'o je već u prvom izletu pred vrata domaćina zatresao mrežu. Inter je odlučio preskočiti početno ispitivanje snaga i već u prvom napadu pandev je lukaovo podvalio za Kamerunca, koji se lako otresao Pranjića, i zabio Kraftu kroz noge za 0-1.

UTAKMICA JE POČELA!

Danijel Pranjić je zauzeo svoje mjesto u veznom redu Bavaraca.

BAYERN - INTER 2-2 (Gomez 21, Muller 31/ Eto'o 4, Sneijder 63, Pandev 89)

BAYERN: Kraft - Lahm, Van Buyten. Breno, Pranjić - Schweinsteiger, Luiz Gustavo - Robben, Müller, Ribery - Gomez. Trener: Louis Van Gaal.

INTER: Cesar - Maicon, Ranocchia, Lucio, Chivu - Motta, Cambiasso, Stanković, Sneijder - Pandev, Eto'o.Trener: Leonardo.

KRAJ UTAKMICE! Manchester United je u četvrfinalu

82. minuta GOOOL - Umjesto mirne završnice Brown je autogolom omogućio Old Traffordu strijepnju u završnici

75. minuta GOOOL - Hernandez je na Old Traffordu riješio pitanje pobjednika. Manchester United je četvrtfinalist Lige prvaka

50. minuta - Na Old Traffordu Manchester drži Francuze 'u šahu' i čuva prednost

5. minuta GOOOL - Slično kao i u Munchenu i Manchester United je ekspresno došao do prednosti. Giggs je na drugoj vratinici idealno uposlio Hernandez koji bez problema pogađa mrežu Francuza.

UTAKMICA JE POČELA!

MANCHESTER UNITED - MARSEILLE 2-1 (Hernandez 5, 75/ Brown 82-ag)

MANCHESTER UTD.: Van der Saar - O'Shea, Smalling, Brown, Evra - Nani, Carrick, Scholes, Giggs - Hernandez, Rooney. Trener: Sir Alex Ferguson.

MARSEILLE: Mandanda - Fanni, Heinze, Diawara, Taiwo - Cheyrou, M'bia - Lucho - Remy, Ayew, Gignac. Trener: Didier Deschamps.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 13:19