RIBERY NE BIRA RIJEČI

'Europska liga je smeće! Ne mogu zamisliti igranje u tom glupom natjecanju'

Bayern u obnovu momčadi planira uložiti 60 milijuna eura. Jerome Boateng, Coentrao, Van der Wiel, Neuer i Berbatov su mogući kandidati za novu Bayernovu momčad
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 01. travanj 2011. 17:47

Velika rekonstrukcija sprema se u Säbener strasse. Bayernova promašena sezona ponovo će natjerati čelnike na investicije, jer klub kao što je Bayern ne može si priuštiti da već u ožujku ostane bez mogućnosti osvajanja trofeja kao što je to slučaj ove sezone.

Trenersko pitanje je riješeno, na klupu će po treći puta sjesti Jupp Heynckes, 65-godišnjak koji je prije dvije godine bio vatrogasno rješenje s jedinim zadatkom da Bavarce uvede u Ligu prvaka, što mu je na koncu i uspjelo. Zanimljivo, tada nije bio u planu za dulji vrijeme, godine su mu bile prepreka, no odličan posao kojeg je bivši europski prvak s Realom napravio u Leverkusenu, potvrdio je da se radi o iznimnom stručnjaku i čovjeku koji će vratiti Bavarce na vrh njemačkog nogometa.

Da bi toga došlo aktualna momčad mora dohvatiti treće mjesto, koje vodi u kvalifikacije za elitno europsko natjecanje. Ispred njih je Hannover koji im bježi dva boda, a neuspjeh bi značio gubitak velikog novca, ali i prouzročio nevolje u svlačionice. Dvojac Robbery, kako su Nijemci nazvali Riberyja i Robbena već je najavio odlazak u slučaju neuspjeha.

- Ne mogu zamisliti igranje u Europskoj ligi. To je najgore što nam se može dogoditi, bilo bi bolje da to natjecanje niti ne igramo. Osvojiti ga ne bi mi ništa značilo - rekao je Robben, a Ribery ga nadopunio:

- Liga prvaka je nevjerojatno važna za momčad, klub i navijače. Europska liga je smeće i moramo to izbjeći. Najbolji način da to napravimo je da ne razmišljamo o tome. Igrati Europsku ligu uopće nije zabavno - zaključio je Francuz.

Zanimljivo te njihove riječi ostale su bez odgovora s vrha, Hoeness i društvo ne žele dolijevati ulje na vatru u trenucima kada se lovi treće mjesto. Jedino se oglasio Karl Heinz Rummenigge koji je opovrgnuo glasine o odlasku Robbena u Milan u slučaju da Bavarci ispuste Ligu prvaka.

Bayern ovog ljeta u obnovu momčadi uložiti 60 milijuna eura. Jerome Boateng, Fabio Coentrao, Gregory van der Wiel, Manuel Neuer i Dmitar Berbatov su mogući kandidati za novu Bayernovu momčad. Berbatov bi trebao, ako dođe, biti čovjek koji će u Gomeza i oporavljenog Olića biti napadačka opcija, a vezni red se ne bi dirao, ipak je to najbolji dio momčadi. Jasno, tu je vratarsko pitanje, ono bi trebalo biti pokriveno najboljim mogućim rješenje, Manuelom Neuerom, prvi vratarom Elfa. Uz njega će morati dovesti još jednog vratara, jer Butt odlazi u mirovinu, a Kraft ne želi obnoviti ugovor i najvjerojatnije će otići, kako sada stvari stoje HSV će biti njegova nova destinacija.

Navijače Bayerna očekuju napeta dva mjeseca, prvo momčad mora izboriti Ligu prvaka, a potom slijedi rekonstrukcija i dolazak novih lica u Säbener strasse.

Linker
06. listopad 2024 15:35