PROPALI TRANSFER

Inter 'prevario' Sušića i Hajduk, Rijeka s Bradarićem donekle spasila stvar

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 04. veljača 2015. 10:26

Tino Sušić se nije prodao, od rafala veselja na kraju je ostao samo ćorak, pucanj u prazno. I trebat će vremena da se u Poljudu psihički mnogi oporave od ovog udarca, kako god ga prikazivali ili doživljavali; objasnili da je tržište ćudljivo ili sve to prezentirali kao manjak prave sposobnosti.

Tako je, kako je. Nije realizirano i to je sukus svega. Mo’š se sad frigat, više sreće na ljeto.

U Hajduku su vjerovali Interu, Mikiju Rapaiću koji je kao Sušićev zastupnik obavio preliminarne razgovore s Interom i otvorio vrata, činilo se, najvećeg transfera. Bit će, bit će...

Zadnjeg dana “mercata” u Italiji Miki Rapaić je bio u Milanu, na licu mjesta u hotelu ATA Executive gdje se pregovara, nagovara i – transferira. Zadnje sate proveo je u nagovoru s direktorom Napolija Riccardom Bigonom, a do 23.00 nadao se da će uskočiti u priču Milan, za dišpet gradskim rođacima iz Intera koji su obećali brda i doline, pa onda kupovali Podolskog, Shaqirija, čak i Brozovića, te sitnili svoja novogodišnja obećanja.

U Poljudu je čekao Goran Vučević, spreman za svaki slučaj da do 23 sata pritisne botun na kompjutoru i potvrdi eventualni dogovor prije nego što “padne zastavica”.

Isteklo je vrijeme, ostao je gorak okus jalovih iščekivanja. Je li to i gorak okus prevarenog? Teško je reći, nema emocija u ovom poslu, ali je činjenica da je Hajduk očito previše nade polagao u Inter kao “zdravo za gotovo”. Prekasno se okrenuo eventualnim paralelnim solucijama.

Poslije ovog zimskog roka sigurno više nikad neće biti kao što je dosad bilo, teško će Hajduk ili bilo tko usmeno dogovoriti posao 29. prosinca, pa onda još 2. veljače čekati da se - obećanje realizira?! Malo morgen, opareni ‘ladnu kašu ‘ladi.

Sad je jasno, trebao se Hajduk brže okrenuti na sve druge strane. Premda je na neki način i sam Sušić zavezao ruke nastavku potrage, pristajući samo na - Inter. Usmeno...

Nije bilo druge ponude, Sevilla je “ugašena” u startu dogovorom s Interom, a tek se u zadnji čas Hajduk okrenuo – Engleskoj. Odaslao je punomoći agentima na razne strane glede razgovora po “wyscoutingu”, prekasno. Swansea je, tvrde nam, bio blizu sa cifrom od 3,7 milijuna funti, ali - ponuda nije stigla.

Onda je Miki očajnički pokušao Inter preokrenuti u – Milan, za dišpet, ili pak Napoli, razgovor s Bigonom. Ništa. Veliko razočaranje. Nauk. Iskustvo. Promašaj. Sve zajedno. Previše je bilo lijepo da bi se odmah povjerovalo. Gdje su pogriješili? Put u pakao je popločan dobrim namjerama.

Sreća da je izvučen iz rukava Bradarić i da je poput Dinama ljetos s Andrijaševićem, ovaj put uskočila Rijeka, kupila Bradarića. I spasila stvar. Samo da Sušić (p)ostane psihički čvrst. Nije to lako reći. Ali, nema mu druge. Iščekivanje je pojelo nerve. Godot Sušić. I sad na ljeto sve iznova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:16