Ivan Brkic / Glas Podravine / CROPIX
MERCATO NA POLJUDU

Inter čeka posljednji trenutak, Bijeli čekaju nove ponude s Otoka za Tina Sušića

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 31. siječanj 2015. 10:29

Nije lako biti u koži Tina Sušića, pred njim su brda i doline, ali još se ništa ne događa i ne zna se kad će. U glavi mu je stotina misli, poruka i poziva (na strpljenje), djeluje sasvim zamišljeno.

Mora zaigrati protiv Ankarana u Rovinju i onda ga se dohvati neki junak da ga zajaši s leđa u "kravatu" i rvačkim zahvatom zaustavlja u prodoru kroz sredinu terena na Valbruni, a nije na San Siru. Nije čudo da se otrgnuo laktom i pocrvenio...

- Sušić je nervozan, nervozno i igra – konstatirali smo.

- Treba ga razumjeti, bili biste i vi nervozni u toj situaciji – lakonski je odgovorio predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Ni po muke za crveni karton, ali teška je psihoza iščekivanja da se trakavica oko Sušića dovede do kraja.

Pješčani sat curi, sve su tanji izgledi da će se Sušić prodati već ove zime i da će Hajduk inkasirati milijun eura željene kapare. No, istina je da se takvi "last minute option" transferi dešavaju baš zadnjeg časa, očito je Inter Hajduka stavio na kušnju do zadnje sekunde, pa ga pred zidom zacijelo nastoji natjerati i da smanji ukupnu cifru od pet milijuna eura, dogovorenu usmeno prije Nove godine.

Inter se u međuvremenu hitnuo nekim obavezama i posudbama igrača (Podolski, Shaqiri, Brozović...), o čemu se već sve potanko zna, pa kad Sušićev zastupnik Milan Rapaić svejedno ponavlja "bit će, bit će..." to više nije niti za naslov.

No, povijest nas uči da se takvi transferi dovršavaju doslovce zadnjeg dana, tako je bilo i lani s Marijom Pašalićem. Cjenjkao se Lazio koji ga je htio kupiti i onda su u posao uletjeli s Otoka, javio se Chelsea. Dok se Talijani prepiru netko s Otoka može "popraviti stvar".

Lani na današnji dan Hajduk je bio u Turskoj, a Marin Brbić i Goran Vučević u Milanu. Lazio je Hajduku nudio sve manje od dogovorenog za Pašalića (oko 1,5 milijuna eura), a onda im je agent Federico Pastorello otvorio vrata Chelseaja. Pašalić je doslovce zadnje sekunde prijelaznog roka sjeo u avion u Antalyji, u ranu zoru i potpisao u Londonu za Chelsea, za željena 2,2 milijuna eura.

Sad se priča otprilike ili donekle ponavlja, samo što još nije izvjesno da će Tino Sušić morati krenuti negdje na potpis u ponedjeljak 2. veljače. U London? U Hajduku drže palčeve, jer se spominju engleske opcije.

Inter se sigurno premišlja i cjenjka do zadnjeg časa, želi Hajduka dovesti pred zid. U Hajduku su bili puni nade da će Goran Vučević i Marin Brbić iz Rovinja krenuti putem Mikija Rapaića u - Milano, no ništa od toga. Sve je prolongirano do zadnje sekunde. Rapaić se prvi vratio u Split (premda je u Milanu agent Sabatino Durante da kontrolira situaciju), a krenuo je jučer "nizbrdo" prema Poljudu i Marin Brbić.

U međuvremenu se Sušića zavrtjelo po engleskim portalima koji prate tamošnji "mercato", dovodi ga se u kontekst Newcastlea, Queens Park Rangersa (gdje igra Niko Kranjčar, a trener je Harry Redknapp koji dobro gleda na igrače s ovih prostora), pa West Hama, Stoke Cityja, WBA... Sve je plod "wyscoutinga" iz prošle jeseni, Brbića i Vučevića. Očito je da su signali odaslani u Englesku, jer tko će se pouzdati u ovakav Inter...

Čeka se čudo da se rastvori La Manche, da ga Tino prepliva u zadnjim sekundama i da Hajduku zazvoni Big Ben. Pet je do dvanaest. Pa nek' se onda Inter friga sa svojim obećanjima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 07:24