Split, 121010.Danas je u kino dvorani NK Hajduk na Poljudu odrzana zupanijska sjednica HNS-a.Na sjednici je Igor Stimac predlozen kao kandidat za predsjednika HNS-a.Takodjer su Stimac, Igor Tudor i Alen Boksic dobili priznanje za doprinos. Na fotografiji Josko Svagusa predsjednik Hajduka.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX
SVAGUŠA SE OGLASIO

'Igrači su nas uveli u Europu, ali i doveli do ovoga stanja! Sada mogu sve popraviti'

Trebaju nam mir i koncentracija na završnicu sezone, jer čekaju nas odlučujuće utakmice, prvenstveno u Europskoj ligi, a potom i važni dvoboji u HNL-u. Zato moramo smireno reagirati, ostati hladne glave - rekao je Svaguša
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. studeni 2010. 10:12

Četiri dana predsjednik Uprave Hajduka Joško Svaguša bio je nedostupan za medije. Povukao se čelnik Hajduka u “tamu svoje kože” nakon poraza od Istre u Puli.

- Teško sam proživio poraz, moram to priznati. Nisam htio ni sa kakvim izjavama izlaziti u javnost. Razumijem novinarsku želju, ali uvijek se traži nekakva senzacija, a nama nisu potrebne nikakve senzacije niti drastični potezi. Trebaju nam mir i koncentracija na završnicu sezone, jer čekaju nas odlučujuće utakmice, prvenstveno u Europskoj ligi, a potom i važni dvoboji u HNL-u. Zato moramo smireno reagirati, ostati hladne glave - rekao je Svaguša obrazloživši zbog čega se nije posljednjih dana pojavljivao u medijima.

Do kakvog ste zaključka došli, što je razlog velikog rezultatskog pada Hajduka?

- Neću ništa novoga kazati ako konstatiram da nismo u formi s početka sezone. Jasno je da igrači ne pružaju ono što se od njih očekuje. Ali uvjeren sam kako nisu odjednom postali slabiji. Dapače, smatram da će ih poraz u Puli motivirati, jer odgovornost je najviše na njihovim leđima. Imaju do kraja jeseni četiri utakmice i neka pokažu da su pravi, da su zaista kvalitetni koliko svi smatramo da vrijede. Igrači su uveli klub u Europsku ligu, ali također su i doveli do ovoga stanja. Međutim, još imaju priliku sve popraviti. Tim više što su im osigurani svi uvjeti. Isplaćene su plaće, nemaju dugova. Uprava je napravila sve što smo dogovorili, dakle njihov je jedini zadatak sezonu uspješno privesti kraju.

Neće biti nikakvih novčanih kazni pored oštrih kritičkih poruka?

- Ne, nisu kazne ono čime bi se momčad probudila. Vjerujem da su dovoljno svjesni i da znaju u kakvoj smo situaciji.

Što očekujete u četiri posljednje utakmice jeseni, dva europska dvoboja i dva susreta HNL-a?

- Očekujem pobjede protiv Osijeka i AEK-a pa ćemo dalje razmišljati nakon sljedeće srijede. S ta dva uspjeha ponovno ćemo vratiti samopouzdanje, a to je u ovom trenutku najvažnije za igrače i cijeli klub. Imamo veliku mogućnost prolaska skupine Europske lige, a s Dinamom treba zadržati aktualnu razliku i ne dopustiti da se natjecateljska ambicija ugasi. Dinamo je u golemoj prednosti i nitko ne smije zanemariti njegov bodovni učinak, međutim, i niz od devet pobjeda jednom se može prekinuti. Niti jedan klub nije imun na krizu, a Hajduk mora ostati u šampionskoj utrci za proljetnu polusezonu.

Kako komentirate stanje u Dinamu koji je u zadnjih mjesec dana kaznio šest igrača zbog prekršaja klupske discipline?

- Ne bavim se Dinamom niti njihovim problemima. Imamo dovoljno svojih briga da bismo još mislili o tome kakvo je stanje u Dinamu.

Hoće li Hajduk na zimu dovesti pojačanja, bez obzira kakav će biti rezultat po isteku jesenske polusezone?

- Ako struka zatraži pojačanja, Uprava će pokušati ispuniti njezine želje.

O Vučeviću u prosincu

Ostaje li Vučević trener za proljeće?

- O tome će odlučiti Nadzorni odbor u razgovoru s Vučevićem po završetku jeseni.

Kreće li Hajduk u dugo najavljivanu prodaja Ibričića?

- Postoji veliki interes, ali ne i službena ponuda za Ibričića da bismo konkretnije razgovarali o njegovoj prodaji.

Koja je cijena za Ibričića?

- Neću spominjati cijenu, samo se sjetite kakve su bile ponude ovoga ljeta. I tu vam je odgovor. Može se cijena malo korigirati, ali zna se koliko vrijedi naš najbolj igrač i reprezentativac BiH.

Ovoga ljeta Hajduk je od Galatasaraya imao ponudu na 6,5 milijuna eura. Mogu li Bijeli toliko dobiti ove zime, zanimljivo je pitanje. Ali, zahtijevati nije zabranjeno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 13:49