Drago Sopta/CROPIX
NEMA KRAJA PROBLEMIMA

I Strinić otpao za Istanbul, Bilić u Turskoj na lijevog beka šalje Ćorluku ili Pranjića

Dobra vijest je da se Stipe Pletikosa dobro oporavlja i bit će na dispoziciji za Tursku. Sljedeća dva-tri dana provest će u fitnesu, potom se uključuje u trkačke treninge
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. listopad 2011. 23:05

Ivan Strinić neće igrati protiv Turske. Lijevi branič ozlijedio se u Dnjipru. Pukao mu je mišić zadnje lože lijeve noge. Čeka ga sedam dana mirovanja, pa postupan ulazak kroz lakše treninge. Nekoliko tjedana izbivat će s terena. Strinić je na tom mjestu imao ožiljak i sada mu se dogodila teža ozljeda. Boli ga, ne može se normalno kretati, pogotovo jako “osjeća nogu” kad pokuša ići unatrag.

Strinić ima 24 godine, kod Slavena Bilića skupio je 15 nastupa u A reprezentaciji, bio je standardan ali i osporavan. Njegovim izostankom Bilić ima opciju manje za Istanbul i Zagreb. No, obrani su ionako trebale pomjene kako bi bila sigurnija.

Tko će igrati lijevog braniča? Možda Pranjić, a možda i Vedran Ćorluka ukoliko bude spreman za nastup. Posljednji put u toj se ulozi našao u prijateljskoj utakmici s Francuskom u Parizu krajem ožujka (0:0). Nije bilo loše. Ili Šimunić? Na popisu su još Vrsaljko i Manuel Pamić.

Stipe Pletikosa dobro se oporavlja i bit će na dispoziciji za Tursku. Sljedeća dva-tri dana provest će u fitnesu, potom se uključuje u trkačke treninge. Procjena je liječnika da će već u Istanbulu moći stati na gol. Podsjećamo, njegov problem je bio istegnuće kolateralnog ligamenta u koljenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:36