Ronald Goršić / Cropix
IZ SVEČANE LOŽE

I Mamić se pita: 'Bilo je vidljivo da smo tjelesno pali, a to je već pitanje za struku...'

Vidjelo se da Dinamo nema iskustva u Ligi prvaka trebali smo definitivno napraviti nešto više tko razumije nogomet zna što sam mislio reći, bio je tajanstven Davor Šuker
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. listopad 2011. 11:11

Nakon utakmice u Maksimiru proslavljeni hrvatski centarfor Davor Šuker kazao nam je ovo:

- Žalosno je zbog rezultata. Svi smo očekivali nešto bolje ali smo igrali protiv momčadi koja je znala što hoće. Promašili su još dosta prilika. Mislio sam da ćemo možda uhvatiti bod, ali za to je trebalo zabiti pogodak. Imali smo i mi krasne šanse možemo žaliti zbog njih. Vidjelo se da Dinamo nema iskustva u Ligi prvaka trebali smo definitivno napraviti nešto više tko razumije nogomet zna što sam mislio reći.

Izvršni predsjednik Zdravko Mamić nakon poraza od Ajaxa bio je vrlo kratak:

- Žao mi je što smo izgubili zbog naših navijača i koeficijenta. Bilo je vidljivo da smo tjelesno pali u drugom poluvremenu. Pad tjelesne spreme je već pitanje za struku i druge analize.

Uhvatili smo i sportskog direktora Ajaxa Denija Blinda.

- Zadovoljni smo kako je sve završilo. Osim postignutih pogodaka imali smo još sedam-osam izvrsnih prilika, morali smo utakmicu odlučiti mnogo ranije. Zaslužili smo pobjedu, to je za nas vrlo važno jer idemo u borbu za drugo mjesto u skupini.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković složio se da je pobijedila bolja momčad.

- Dinamo je na trenutke bio i ravnopravan, međutim nema govora Ajax je jednostavno bolji. Ne treba biti tužan kad te pobijedi toliko bolja momčad, iz svega ovoga treba izvući određene pouke. Nema plakanja, Dinamo je napravio veliku stvar samim tim što je došao u Ligu prvaka.

Predsjednik Modrih Mirko Barišić drži da je utakmica bila dobra.

- Mi smo bili loši, ali je Ajax jednostavno bio bolji. Imali smo i mi svoje šanse ali nismo ih iskoristili. To je ipak Liga prvaka edukacija za naše momke. Neću govoriti one banalne stvari o njihovom buđetu i selekciji, ali u ovom porazu ima i dobitka mi smo to znali i prije ali dobili smo Mateja Kovačića, koji se može nositi s najboljim igračima Europe. Moramo puno raditi mene više peće onaj poraz u Zadru od ovoga.

Joey Didulica, koji je prije utakmice kazao da Ajax nije nešto posebno, ovako je komentirao na kraju:

- Eto, vidjeli ste prvih 15 minuta, Dinamo je mogao povesti i onda bi utakmica vjerojatno otišla u drugom smjeru. Modri imaju problem igranja u Hrvatskoj ligi, gdje svoje protivnike dobivaju sa 50% snage, a kad dođe ovakva momčad na ovoj razini, onda se ne mogu nositi s njome. Recimo, Sammir je pravi igrač, to se vidi po njegovim potezima, međutim, on na ovoj razini Lige prvaka ne može u kontinuitetu kvalitetno odigrati 90 minuta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:22