NA SLUŽBENOJ STRANICI

I Barcelona potvrdila - novu sezonu otvaramo 23. srpnja protiv Hajduka na Poljudu!

U Barceloni su objavili da im je ovo povratak na hrvatske stadione nakon pola stoljeća, posljednji dvoboj u Lijepoj našoj odigrali su u sezoni 1961/62 protiv Dinama
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 31. svibanj 2011. 16:14

Hajduk je dobio čast prvi objaviti vijest o dogovoru prijateljskog susreta protiv Barcelona 23. srpnja, a danas je na naslovnici svojih stranica i aktualni europski prvak objavio gostovanje na Poljudu, te cijeli raspored odigravanja susreta u pred-sezoni.

Uz silu epiteta i čestitki 100. godišnjem rođendanu "bijelih" čijim će ga gostovanjem uveličati, u Barceloni su se osvrnuli i na dugogodišnju tradiciju Hajduka, te novog trenera Balakova.

Dakle Barca na Poljud protiv momčadi koju će voditi Krasimir Balakov dolazi 23. srpnja, a početak susreta je u 20.30 sati. Katalonci su objavili i podatak da u Splitu neće igrati reprezentativci južnoameričkih država koji budu igrali na Copa America i članovi mlade reprezentacije Španjolske koja igra na europskom prvenstvu U-21 u ...

Teoretski gledano znači da na Poljudu neće vidjeti Lionela Messija, Javiera Mascherana i Gabriela Milita (svi iz Argentine), Danija Alvesa, Maxwella i Adriana (svi iz Brazila), te mladih reprezentativaca Španjolske Bojana Krkića, Jeffrena Suareza, Andreu Fontasa, Rubena Mina, Thiaga Alcantare, Romeu Oriola ....

U Barceloni su objavili da im je ovo povratak na hrvatske stadione nakon pola stoljeća, posljednji dvoboj u Lijepoj našoj odigrali su u sezoni 1961/62 protiv zagrebačkog Dinama i ostali neodlučeno 2:2, tada ih je u osmini finala Kupa UEFA vodio trener Luis Miro, a u uzvratu u Barceloni su slavili s 5:1 i plasirali se među osam momčadi ovog natjecanja.

Split će Barceloni biti prva stanica predsezone, nakon gostovanju u Splitu 23. srpnja, već 26. i 27. srpnja "blaugrana" igra u Munchenu na Audi kupu u društvu domaćina Bayerna, zatim Milana i Internacionala iz Porto Alegrea. Nakon toga odlazi "preko bare" na turneju po SAD-u, a prvi dvoboj će imati već 30. srpnja protiv Manchester Uniteda u reprizi finala Lige prvaka, zatim 3. kolovoza igraju protiv Chivasa iz Guadalajare, te na kraju protiv Club Americe iz Meksiko Cityija 6. kolovoza.

Sastava koji bi mogao istrčati na Poljud:

Victor Valdes – Carles Puyol, Gerrard Pique, Seydou Keita, Eric Abidal – Sergio Busquets, Xavi Hernandez, Andres Iniesta – Ibrahim Affelay, David Villa, Pedro Rodriguez.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:36