Srđan Vrančić/CROPIX
LEKO PORUČIO ČAČIĆU

'Htio bih da me se tretira kao iskusnijeg igrača, koji može podnijeti i veći teret'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. veljača 2012. 21:18

Njega se rijetko može vidjeti ljutitoga ili natmurenoga, dobro raspoloženje malo što mu može pokvariti. Na terenu je beskompromisan, ponekad i preoštar, a izvan njega Jerko Leko uvijek nasmijan i spreman za šalu. Premda situacija u Dinamu trenutno nije bajna, Mamić najavljuje smanjenje ugovora i odgađa isplate, navijači vrijeđaju igrače, a oni se privikavaju na još jednog novog trenera i nove zahtjeve. I traže način da napokon odigraju pravo proljeće i barem malo vrate povjerenje nakon tužnog završetka Lige prvaka.

No, atmosfera u Portugalu daleko je od loše.

- Atmosfera je stvarno dobra, a tome je puno pridonio i trener Čačić - priča novopečeni otac Leko.

Ovdje mu je trenutno glavna preokupacija izboriti prvih 11. Jer, iako je na jesen imao odličnih utakmica, još uvijek nije siguran da će na proljeće standardno igrati?

- Pričao sam s trenerom o tome, vidi me na više pozicija, zadnjeg veznog do desnog beka i veznog. Na mojem mjestu, poziciji zadnjeg veznog, konkurencija je velika, tu ima više rješenja, uz mene tu su Calello i Pokrivač, Badelj je, naravno, standardan. A Tomečak i Vrsaljko odlično odrađuju posao na desnoj strani, nema se smisla gurati se na ta mjesta.

Ta polivalentnost ponekad može biti otegotna okolnost?

- Ma dobro, trener je rekao da želi imati 18 igrača i zasad, na pripremama, dobro radi to što puno rotira. Ako tako nastavi, neće biti puno nezadovoljnih. Nije problem sjesti na klupu, ako je to izričito zbog trenerova mišljenja da smo svi dobri i da nas treba rotirati. Ne mislim da moram igrati sve utakmice, ali htio bih da me se tretira kao iskusnijeg igrača, koji može podnijeti i veći teret nego što trener planira. Jer to stvarno mogu.

Dinamo je na pripremama dosad naznačio da bi proljeće moglo biti dobrih igara, boljih nego svih tih prijašnjih proljeća.

- Težimo napadačkoj igri, Čačić inzistira na tome. Iako se to po sustavu možda ne čini tako, jer igramo sa samo jednom špicom. No, to su dva krila i tog jednog ofenzivnijeg veznog, siguran sam da ćemo igrati atraktivnije, težnja je da uvijek bude pet ili šest igrača u završnici napada.

Inače, Dinamo je u turbulentnom razdoblju, navijači vrijeđaju, Uprava želi smanjiti ugovore.

- Da, stvarno je turbulentno. Taj poticaj koji smo imali ulaskom u Ligu prvaka, nestao je u zadnjim utakmicama. Klub traži da mu izađemo ususret s financijama, a mi se pokušavamo izolirati od toga svega. Nitko nije rekao da nešto neće biti plaćeno ili da ćemo biti zakinuti, da treba imati samo malo strpljenja. Smatramo svi da igrači i uprava moraju biti jedno, tako se treba postaviti i prema navijačima. Oni su tema uvijek, nažalost sad u negativnom kontekstu. Ne podržavaju nas na način, na koji bi, ja mislim, trebali.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 14:31