Ante Čizmić/CROPIX
TRAŽENA ROBA U KATALONIJI

HRVATSKI TRIO U BARÇI Rakitić, Kopljar, i Tomić sanjaju tri europska naslova

Dosad nikad nismo imali tri igrača na jednome mjestu u nekom sportskom klubu ranga Barcelone
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 14. lipanj 2015. 16:28

Hrvatski rukometni reprezentativac Marko Kopljar potpisao je ugovor s prvakom Europe Barcelonom te će sljedeće tri sezone u katalonskom glavnom gradu praviti društvo Ivanu Rakitiću, koji je nedavno također uzeo naslov prvaka Europe, te Anti Tomiću, koji je produljio ugovor s košarkašima Barcelone.

Hrvatski su sportaši uvijek bili tražena roba u najboljim europskim klubovima u mnogim sportovima, no dosad nikad nismo imali tri igrača na jednome mjestu u nekom sportskom klubu ranga Barcelone koja objedinjuje nogometnu, košarkašku, rukometnu, ali i futsal te momčad u hokeju na koturaljkama.

Kopljar je trenutačno u Umagu zbog posljednje utakmice u ciklusu kvalifikacija za EP u Poljskoj nakon čega ide na zasluženi odmor, kao i ostali reprezentativci, prije nego što se nakon ljeta iz Pariza definitivno preseli u Barcelonu.

Prosinečki utabao put

U najtrofejnijoj svjetskoj rukometnoj momčadi s devet naslova prvaka Europe Kopljar će biti prvi Hrvat nakon šest godina, poslije Venija Loserta. Tamo su igrali i Davor Dominiković, Igor Vori, ali i Patrik Ćavar koji je ostavio najdublji trag u “Blaugrani.”

Rakitićev prethodnik iz Hrvatske bio je Robert Prosinečki koji je u Barceloni bio jako kratko tijekom 1995. i 1996., nakon što je iz Reala otišao u Oviedo, a poslije Barcelone u Sevillu. Za katalonsku momčad odigrao je samo dvadesetak utakmica i postigao četiri pogotka. Čak pet sezona je pod Barcinim ugovorom bio i Goran Vučević, ali on je upisao samo dva nastupa. Alen Halilović još je uvijek u B momčadi Barcelone, ali i on je potencijalno društvo trojici igrača u tri sporta koji će u sljedećem razdoblju obilježiti sport u Barceloni.

San o tri naslova

Ante Tomić je, kao i Robert Prosinečki, jedan od rijetkih sportaša koji je igrao i za madridski Real i za Barcelonu. U Madridu je bio od 2009. do 2012. kad je prešao u redove najljućeg rivala. Iako se puno govorilo i pisalo da odlazi u NBA, Tomić je nedavno produljio ugovor s Barcelonom na još tri godine.

Nogomet, rukomet i košarka u Braceloni od sljedeće će sezone biti u hrvatskom ruhu i ne bi bilo čudo da sva tri naša igrača sljedeće godine osvoje naslove prvaka Europe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:28