Ante Cizmic / CROPIX
ŽDRIJEB U KRAKOWU

Kauboji doznali protivnike na EP-u: U prvom krugu na Island, Bjelorusiju i Norvešku

Svakako je moglo bolje, ali i puno lošije iako naši rukometaši uvijek idu na pobjedu bilo s kim da igraju. Žele li otići do kraja, pobijediti moraju svakoga
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 19. lipanj 2015. 17:56

Hrvatski rukometaši igrat će u skupini B Europskog prvenstva u Poljskoj u siječnju 2016., a suparnici u prvom krugu bit će im reprezentacije Islanda, Bjelorusije i Norveške.

Ždrijeb u Krakowu je bio poludirigiran, Hrvatska je u startu kao nositelj (pozicija na EHF ljestvici i plasman u kvalifikacijskoj skupini) dobila poziciju broj jedan u skupini B koja se igra u Katowicama. Domaćin Poljska je također unaprijed postavljena, suparnike iz bubnja čekala u Skupini A (Krakow), dok su Nijemci znali da će biti u skupini C (Wroclaw), a Danci u skupini D, koja se igra u Gdanjsku. Nositelji su bili, uz Hrvatsku, Francuska, Španjolska i Danska.

Kao i uvijek, zna se unaprijed da će naši u drugom dijelu natjecanja na najbolje reprezentacije iz skupine A s kojima će rješavati pitanje prolaska u polufinale koje je u pravilu rezervirano za ‘paklene’. Naši su rukometaši igrali u svakom polufinalu EP-a još od Slovenije 2004. (Švicarska 2006., Norveška 2008., Austrija 2010., Srbija 2012., Danska 2014.).

Relativno dobru skupinu našim rukometašima dodijelili su Mads Larsen, Andreas Wolff i Slawomir Szmal izvlačeći kuglice iz bubnja. Iz druge jakosne skupine dobili smo Island, iz treće Bjelorusiju, a iz četvrte Norvešku...Svakako je moglo bolje, ali i puno lošije iako naši rukometaši uvijek idu na pobjedu bilo s kim da igraju. Žele li otići do kraja i prvi puta osvojiti naslov prvaka Europe, pobijediti moraju svakoga.

SKUPINA A

Francuska

Poljska

Makedonija

Srbija

SKUPINA B

HRVATSKA

Island

Bjelorusija

Norveška

SKUPINA C

Španjolska

Švedska

Njemačka

Slovenija

SKUPINA D

Danska

Mađarska

Rusija

Crna Gora

Linker
22. rujan 2024 13:23