KAKO PROTIV BALEA?

Hrvatski 'špijun' Pavlović: 'Bale i Allen su opasni, a obrana im je najlošija karika'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2012. 21:35

Luka Pavlović zadužen je od izbornika Igora Štimca za praćenje Walesa, suparnika u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo s kojim se Vatreni sutra sudaraju u Osijeku. Pavlović je uživo gledao dvije utakmice Velšana, onu protiv Srbije u Novom Sadu, te posljednju protiv Škota u Cardiffu.

- Poraz protiv Srbije u Novom Sadu od 1:6 nije prava slika Walesa. Tamo su radili ogroman broj pogrešaka koje sigurno neće ponoviti protiv Hrvatske, a niti u bilo kojoj utakmici do kraja kvalifikacija. Srbi su ih sve iskoristili, tako da ta utakmica sigurno nije pokazatelj kvalitete momčadi izbornika Chrisa Colemana - kaže Pavlović, hrvatski 'špijun’ za Wales koji je jučer otputovao u Osijek uživo kazati Igoru Štimcu svoja zapažanja.

- Wales je jako ozbiljna reprezentacija. Jako ozbiljna! To su pokazali u utakmici sa Škotskom. Žele igrati, žele se nadigravati. Nisu kao Makedonija koja se samo branila i pokušavala kontrama ugroziti naš gol.

- Wales ne igra tipični otočki nogomet. Rijetko će ispucavati loptu, žele se približiti suparničkom golu kroz igru. Zadnja linija će eventualno ispucati loptu ako je pod jakim pritiskom, ili će je vratiti vrataru Priceu - priča Pavlović.

Kad se radi o jačim stranama Walesa, Štimčev analitičar za Wales će kazati.

- Reprezentacija Walesa ima 5-6 vrhunskih igrača koji igraju u jakim klubovima. Udarne snage su im Gareth Bale, Aaron Ramsey i Allen. Za nas je olakotna okolnost što zbog žutih kartona Ramsey propušta utakmicu u Osijeku. Vezna linija Walesa je inače najbolji dio njihove momčadi.

Kad se radi o slabijim stranama Walesa, Pavlović apostrofira zadnju liniju.

- Posljednji red je ipak najslabiji dio njihove reprezentacije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:40