Split, 250910.Stadion Poljud.Nogometna utakmica 9. kola, 1. HNL izmedju NK Hajduk - NK Varazdin.Foto: Josko Ponos / CROPIX
 Joško Ponoš / CROPIX
IBRIČIĆ GLAVNA OPASNOST

'Hrvatska se vraća u Europu i Hajduk želi stvoriti rezultat, a Anderlecht se toga boji'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 27. rujan 2010. 00:40

U četvrtak Hajduk na Poljudu dočekuje belgijski Anderlecht koji je taj susret najaviou posljednjoj utakmici protiv Mechlena (pobijedili su 5-0), no iako imaju veliko iskustvo igranja u Europi Belgijanci se ipak pribojavaju Hajduka za čije su ime itekako čuli.

- Zna se tradicija, zna se da je Hajduk formirao 350 sjajnih, igrača, a ne da se zna nego se i cijeni ogromni trener Tomislav Ivić! Mislili smo da će raspad Jugoslavije podijeliti snagu na fragmente. Istina, nema više toliko snažnih, europski značajnih klubova, ali ima igrača, masa igrača, sjajnih igrača, od kojih velike koristi ima reprezentacija. Opet, problem vam je manjak velikih utakmica, ali opet, vidimo i preko Dinama, vi želite stvoriti rezultat, a Anderlecht se rezultata boji. Kao tenisač kojemu treba as da dobije meč, a onda učini dvostruku pogrešku. To je pokazao i Partizan. Dinamo je sjajan, Hajduk je ponovno u Europi, naš je dojam da se Hrvatska vraća - stav je belgijskog pandana našega Antona Samovojske, Pierrea Bilica i pozornog kroničara Anderlechta, Bruna Goversa.

Split?

- U Splitu nas čeka atmosferski pakao, ali i Ibričić, glavna opasnost, na njega će Jacobs sigurno izvršiti veliki presing. Dobar je i ostatak momčadi. Nama se sviđa i Sharbini, može svaki dan doći ovdje. Možda nije Bousouffa, ali može napraviti karijeru. Tomasov... brz k’o munja, Strinić strašno interesantan. Jedino nam se golman čini li-la. Iskreno, Anderlecht će se postaviti defanzivnije, ići će na kontre, vidjet ćemo - zaključuje Guerman dossier Anderlecht.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 18:13