AFP
SP U-20

Hrvatska doživjela debakl u Kolumbiji: Nigerija utrpala pet golova mladim 'Vatrenima'

Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 04. kolovoz 2011. 11:12

Hrvatski nogometni reprezentativci do 20 godina nisu se proslavili niti u drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Kolumbija. Sa čak 5-2 ih je pobijedila Nigerija.

U prvom nastupu, u skupini D, Hrvatska je, podsjetimo, poražena s 2-0 od Saudijske Arabije čime su kompletirali poražavujući start na natjecanju . Šansa za prolaz još uvijek teoretski postoji, jer u osminu finala ulaze dvije provplasirane momčadi svih skupina, kao i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. No, šanse za sastav Ivice Grnje su sve manje.

Nigerija je u ovom ogledu izgledala daleko bolje, konkrentije i jače. Njihovi su nogometaši bili dvostruki brži od hrvatskih, a obrana Hrvatske je nizala grešku za greškom, zbog čega ovakav poraz nije uopće čudan.

Dva puta su hrvatski igrači golovima budili nadu, ali su od pozitivnog rezultata bili miljama daleko. Nakon gužve je Ivan Lendrić u 42. minuti smanjio na 2-1, dok je Andrej Kramarić u 66. minuti glavom smanjio na 3-2. No, potpuno ih je slomio nigerijski džoler s klupe Uche Nwofor. On je u 69. i 73. minuti postigao dva pogotka za konačnih 5-2.

Posljednji suparnik Hrvatskoj u skupini će biti reprezentacija Gvatemale.

Hrvatska je igrala u sastavu: Delač - Glavica, Kelić, Glumac, Ademi, Pamić, Tičinović, Punčec, Blažević, Kramarić, Lendrić. U igru su u drugom dijelu još ušli Andrijašević, Ozobić i Mlinar.

SP nogometaša, U20, skupina D, 2. kolo:

Hrvatska - Nigerija 2-5 (Lendrić 42, Kramarić 66 / Kayode 25, Suswan 30, Musa 62, Nwofor 69, 73)

Saudijska Arabija - Gvatemala 6-0

Redoslijed: 1. Nigerija 6, 2. Saudijska Arabija 6, 3. Hrvatska 0, 4. Gvatemala 0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 08:26