PIŠE TOMISLAV ŽIDAK

Hoće li Niko Kranjčar završiti u Dinamu, Hajduku, Dynamu ili ipak u QPR-u?

Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 21. srpanj 2014. 19:32

Niko Kranjčar se, zajedno s Ognjenom Vukojevićem i Domagojem Vidom, vratio iz Innsbrucka u Kijev. U ukrajinski ratni logor. Predsjednik Grigorij Surkis, koji sve to gleda sa sigurne udaljenosti iz Nice, naredio je “vojsci” da se vrati u bazu i bude spremna za Superkup, koji bi se u utorak trebao igrati u Lvovu.

- U Kijevu je mirno, život normalno teče, iako se osjeća nelagoda zbog svega što se događa na istoku Ukrajine - rekao je Ognjen Vukojević.

Najveća neizvjesnost

U najvećoj nogometnoj neizvjesnosti živi Niko Kranjčar. Nakon što je njegov Queens Park Rangers na Wembleyju pobijedio Derby County i plasirao se u Premiership, a Niko Kranjčar se na toj utakmici ozlijedio i zbog toga propustio Svjetsko prvenstvo, šokirala ga je izjava Harryja Redknappa: “Niko je sjajan igrač, ali je prečesto ozlijeđen...” Prečesto je i Redknapp lomio koplja preko Kranjčarovih leđa, jednom je to bio Bale, drugi put ozljede, a riječi su mu uvijek bile pune hvale Niku.

Niko se vratio na pripreme kijevskog Dynama, ali nije prekinuo veze s QPR-om. I dalje se radi na njegovu povratku na Loftus Road, gdje su ga navijači proglasili najboljim igračem te momčadi u protekloj sezoni. Bez obzira na ozljede. I novinari o njegovu talentu govore biranim riječima, jedino Redknapp ima primjedbi. Ipak, Nikini prijatelji tvrde da je njegov povratak u zapadni London gotova stvar, da će sljedeću sezonu igrati u elitnoj engleskoj ligi. Uz Rija Ferdinanda, koji je za tjednu plaću od 40.000 funti nedavno došao iz Uniteda.

Vegetiranje na istoku

Nije svejedno nogometno vegetirati u Ukrajini, gdje raketiraju avione i gdje je sudbina nogometne lige krajnje neizvjesna, ili igrati najozbiljniju ligu na svijetu? Niko Kranjčar se nema kamo vratiti, kao njegova djevojka Zrinka Cvitešić, koja je nakon Londona odbila angažman u New Yorku i koja će najvjerojatnije prihvatiti ulogu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u Krležinu “Povratku u Vučjak”. Niki Kranjčaru se baš ne ide u “ukrajinski Vučjak”. Ognjen Vukojević je prije nekoliko dana rekao: “Odradit ću ugovor u Kijevu i vratit ću se u Dinamo”. U Dinamu se skrasio i Joe Šimunić, Eduardo da Silva se vratio u Brazil, u Flamengo. Svi se vraćaju kući, a kamo će Niko Kranjčar? U Hajduk ili Dinamo? Ili Dynamo? Otac je u Teheranu, sestra u Parizu, on je u Kijevu ili Londonu, dok majka Elvira obiđe familiju, treba joj vremena. A avioni su sve nesigurniji, posebno oni koji lete na istok. A povratak u Hrvatsku? I to bi bio svojevrsni “Povratak u Vučjak”...

Najbolje godine

Niko se još ne želi odreći reprezentacije, u najboljim je nogometnim godinama. Pitanje je samo što o tome misli Niko Kovač, koji navodno namjerava krenuti u podmlađivanje nacionalne momčadi? No, kod Nike Kovača Kranjčar stoji neusporedivo bolje nego kod Harryja Redknappa, bez obzira na tvrdnje da će i sljedeće jeseni igrati na Loftus Roadu. I za više funti nego “Rio Bravo”, alias Rio Ferdinand, koji će se znojiti za 40.000 tjedno...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:29