PLZEN, CZECH REPUBLIC - SEPTEMBER 20: Wilson Eduardo of A. Academica de Coimbra in action during the UEFA Europa League group stage match between FC Viktoria Plzen and A. Academica de Coimbra on September 20, 2012 at the Stadion mesta Plzne in Plzen, Czech Republic. (Photo by Michal Cizek/EuroFootball/Getty Images)
 EuroFootball / 2012 AFP
POHVALE SA SVIH STRANA

UBOJITI NAPADAČ Wilson je trebao biti hit u Portugalu, ali ga je na kraju uzeo Dinamo!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. srpanj 2014. 19:28

Dok je Dinamova momčad napuštala Zagreb i ‘penjala’ se prema Vilniusu, novi igrač, Portugalac Wilson Eduardo, baš je prolazio liječnički pregled. Jasno, novi igrač, k tome i napadač, uvijek je vruća tema u Maksimiru, pa se tako jučer pričalo i o Wilsonu Eduardu. Portugalci koji su već u Dinamu podignuli su palac kad smo im ga spomenuli, uvjeravaju nas da se radi o odličnom igraču i da će biti pojačanje. Jedva čekamo vidjeti ga...

- Neću vam ništa reći, vidjet ćete. Dobar je - kazao je uz smiješak vratar Eduardo. Malo je konkretniji bio Ivo Pinto.

- Vrlo je brz, igra s obje noge, jako neugodan za suparnike. Da, i zna zabiti gol. Sad nas je pet Portugalaca ovdje, sjećam se Cluja, tamo nas je znalo biti i 11. To je ipak bilo malo previše, ha, ha - rekao nam je Pinto, dok su u Dinamovim redovima također svi hvalili novoga igrača.

- Napravili smo taj posao i imam izuzetno dobar osjećaj, vjerujem da će Wilson biti kvalitetno rješenje - rekao je Zdravko Mamić, koji je osobno bio na pregovorima u Lisabonu i zajedno s novim igračem stigao u Zagreb.

- Sjedili smo u avionu i listao sam novine. Na naslovnicama gotovo svih portugalskih listova njegova je slika i najava kako će biti hit nove sezone. Trebao je biti u sastavu u finalu turnira protiv Benfice, ali mi smo ga uzeli - rekao je Zdravko Mamić, koji ne krije da bi u Dinamo mogao doći još koji igrač.

- Gledajte, prijelazni rok još nije gotov, mi bismo možda željeli još kojeg igrača. Ali, vidjet ćemo - kazao je Zdravko Mamić, dok je brat Zoran pričao o već spomenutom Wilsonu.

- On je igrač visoke tržišne vrijednosti i napravio je već puno dobrih stvari u karijeri. Zaslužio je igrati u klubu ranga Sportinga, sad i Dinama, vjerujem da će vrlo brzo pokazati svoju kvalitetu - rekao je trener.

Wilson, lakše ga je tako zvati s obzirom da je jedan Eduardo već u Dinamu, jučer je već bio u Maksimiru, odradio i trening, moguće je da već u petak bude i u kadru protiv Lokomotive.

- Koliko mi je rekao, on je u solidnoj formi, prošao je dva tjedna priprema, odigrao nekoliko prijateljskih susreta. Nije ‘na nuli’ - otkrio je Zdravko Mamić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 01:14