Drago Sopta / CROPIX
'ŠANSE SU 50-50'

HNS nudi novi ugovor: Rusanova želi da Bilić ostane izbornik do SP-a u Brazilu!

Tu informaciju potvrdila su nam nevezano dvojica iznimno visoko rangiranih dužnosnika HNS-a, uz komentar 'ponudit ćemo mu produženje uskoro, moramo to riješiti odmah'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. ožujak 2012. 16:01

Hrvatski nogometni savez želi da Slaven Bilić već prije Europskog prvenstva 2012. potpiše novi dvogodišnji ugovor s kojim bi se obvezao na vođenje reprezentacije do Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014! Tu informaciju potvrdila su nam nevezano dvojica iznimno visoko rangiranih dužnosnika Kuće nogometa, uz komentar “ponudit ćemo mu produženje uskoro, moramo to riješiti odmah”, te dodatak drugog “to je logično”.

S aspekta Saveza situacija je jednostavna; oni su generalno zadovoljni poslom koji je obavio, iako je bilo kriznih stanja tijekom kvalifikacija i svakako žele da u slučaju pravog rezultata u Poljskoj i Ukrajini bude “pod ključem”. Jer već i sad ima vrlo primamljive klupske ponude, u nekoliko navrata odbijao je višemilijunske godišnje apanaže, poznat je razgovor s direktorom ukrajinskog Dnjipra u Splitu, a posreći li se Vatrenima pothvat za Bilićem će poludjeti pola Europe. Ukoliko pak Srna i kolege zaglave u skupini, izbornik će sam otići, štogod pisalo na papiru.

Pa kako će Bilić odgovoriti ako ga pozovu i stave pred “gotov čin”? To se izgleda pita i Rusanova budući da su prvo gurnuli probni balon prema Aljoši Asanoviću, kojem je u posve neformalnom razgovoru istaknut taj plan. Bilić je razumno rezerviran:

- Komentirat ću ako ponuda dođe - kazao je među prijateljima.

Mi pak tumačimo da moli Boga da se to ne dogodi, da se prije priprema za EP ne diže prašina, da svi skupa uzmu time-out pa po povratku s istoka kontinenta riješe kako dalje. Naime, u nedavnim razgovorima izbornik nam je kazao:

- Odluku hoću li ostati ili otići donijet ću nakon Eura. Možete staviti da su šanse 50:50. Bude li turbo klima, u državi i reprezentaciji, vratimo li se iz Poljske i Ukrajine kao pobjednici, u tom sam slučaju spreman sjesti s čelnicima HNS-a i razgovarati o mogućem produžetku suradnje. Novac pritom neće imati nikakvu ulogu. Iako je točno da se želim okušati u klupskom nogometu. Međutim, bude li loše, to će u svakoj varijatni značiti moj oproštaj.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 13:21