Drago Sopta/ CROPIX
UNATOČ ŽELJI MINISTRA

HNS ne želi Skupštinu prije Eura! Marković ne pristaje da ga bilo tko napuca

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. veljača 2012. 10:08

HNS ne namjerava sazvati izvanrednu Skupštinu prije Europskog prvenstva, kažu nam izvori bliski Kući nogometa, koliko god bi to ministar Jovanović želio. Od prije je poznato da se Vlatko Marković ionako namjerava oprostiti od vođenje Saveza nakon skupa u Poljskoj i Ukrajini te ne pristaje, kako su nam jučer potvrdili njegovi suradnici, da ga bilo tko napuca kroz izlazna vrata.

Poslije gotovo 14 godina predsjednikovanja odlučan je oprostiti se kako je sam to odredio. Ali da će promjena u 2012. godini biti, to je sve evidentnije... Službeno se ne barata s imenom nasljednika, međutim, indikativno je da iz Dinama dolaze signali kako oni nisu a priori protiv Darija Šimića. Ključno im je samo koje bi ljude uzeo u svoju ekipu. Ipak, upriličit će se izvještajna Skupština, vjerojatno krajem ožujka, a na njoj će se birati i tri nova člana Izvršnog odbora, umjesto Širića, Brlekovića i Čule.

Nakon razgovora koji su trajali 40-ak minuta Zorislav Srebrić nam je kazao:

- Što se mene tiče, sastanak je prošao u očekivanim granicama i omogućuje daljnju komunikaciju i suradnju. Tražili su od nas da saniramo dijelove nogometa koji nisu dobri. Zamjerili su nam da nismo bili dovoljno energični u primjeni nekih propisa, odnosno pravila koja uređuju našu djelatnosti, i to u području pravilnika o licenciranju i primjeni Zakona o sportu, onog što se odnosi na preoblikovanje klubova. Respektira se situacija da je velika obveza u odnosu na naše međunarodne zadatke, ali da uspjesi A reprezentacije i drugih državnih sastava ne mogu biti pokriće za ono što u organizaciji nije bilo dobro.

Srebrić je neke stvari kazao drukčije nego Jovanović. Zahtjev za ostavkama iz njegovih riječi izgleda mnogo blaži...

- Ministar je rekao da je bilo za očekivati da ćemo mi u najmanju ruku staviti mandate na raspolaganje, a što će odlučiti Skupština to je njezino pitanje.

Ne planirate dati ostavke?

- Ne mogu se o tome očitovati. To je pitanje kolektivne i pojedinačne odluke, to će biti u proceduri i to će se razmatrati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 09:18