Goran Mehkek / CROPIX
TRESLA SE BRDA...

Epilog Izvršnog odbora HNS-a: Mamić pobjegao, Srebrić šutio o Jovanoviću!

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 27. veljača 2012. 17:37

ZAGREB - Izvršni odbor HNS-a tri je sata sastančio u ponedjeljak u Rusanovoj. Jedna od pretpostavljenih točaka dnevnog reda bila je i rasprava o izjavi resornog ministra Željka Jovanovića o tome kako ne podržava aktualno vodstvo hrvatske “nogometne kuće”.

Posljednji čin Jovanovićeva “isušivanja nogometne močvare” bio je vrlo konkretan: “Stavite mandate na raspolaganje. I Mamić mora otići!”

Ministar je bio potpuno jasan, no njegov uraganski nastup pretvorio se u pravu bonacu nakon što ga je moderirao stari “mačak” Zorislav Srebrić:

- Je, jedna od točaka dnevnog reda IO-a bila je rasprava o sastanku s ministrom. Rasprava je bila konstruktivna i analitička. Poduzet ćemo sve da savez i dalje normalno funkcionira. Naravno, surađivat ćemo i dalje s nadležnim državnim institucijama...

Toliko o temi koja je izazvala pravi stampedo novinara na Rusanovu koji su očekivali bogznakakve velike odluke i potrese u savezu. Naravno, nikakvih naznaka o ostvarivanju onoga što je ministar Jovanović javno tražio. Tresla se brda, rodio se miš. I dalje se nastavlja kao da se ništa nije dogodilo.

Dodatna potpitanje nisu pomogla. Je li vas zabrinuo nastup ministra Jovanovića? Hoće li on biti pozvan na predstojeću Skupštinu HNS-a? Kako Uefa gleda na aktualno miješanje hrvatske politike u nogomet?

Srebrić je ostao zakopčan do grla. Kao i obično, sakrio je informacije kao što zmija skriva noge. Puno je govorio, ništa nije rekao. Tako je Grčka igrala na Euru u Portugalu. Igraju, muče i sebe i druge, nemaš što za vidjeti, a oni na kraju pobijede i uzmu zlato.

- Ministrov je nastup bio znakovit, raspravljali smo o tome. Zaključak IO-a je da je to sve što zasad o toj temi mogu reći - zaključio je Srebrić.

- Borit ćemo se i dalje protiv rasizma, korupcije, ilegalnog klađenja...

Konkretna pitanja nisu donijela i konkretne odgovore, no Srebrić je zato puno govorio o kalendarima svih reprezentacija, o predstojećoj prijateljskoj utakmici sa Švedskom. Pričao je i o izvješću o nedavno završenom Euru u futsalu, licenciranju klubova, seminarima sudaca i kontrolora, pravilnicima o registraciji igrača. A Ministar Jovanović?!

Da se unutar četiri zida tijekom sastanka ipak nešto burno događalo, svjedoči činjenica da su svi članovi IO-a mjesto radnje napustili bez ijedne izjave. “Srebrić će sve reći.” No, Srebrić nije rekao ništa.

Nogometni senator kojeg se najviše čekalo, naravno Zdravko Mamić, postupio je još znakovitije. Iskrao se na zadnji izlaz i pobjegao bez riječi i bez pozdrava u društvu povjerenika za sigurnost Zorana Cvrka. Netko je zgodno i zlobno primijetio: Preskočio je ogradu i “ostavio muda” na šiljcima ograde koja okružuje sjedište HNS-a. Za svaki je slučaj nestao bez traga, pitanje je bi li izdržao ili se opet dao isprovocirati i reći nešto krivo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 11:11