Vladimir Dugandzic / CROPIX
KONAČNA ODLUKA

HNL se odgađa: 'Nehumano je i po zdravlje opasno igrati nogomet po ovom vremenu'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 09. veljača 2012. 11:20

Čovjeku je danas dovoljno pogledati kroz prozor da bi konstatirao scene katastrofe. Snijeg koji nemilice pada ogolio je hrvatsku zbilju. Bremenito stanje u politici, gospodarstvu, prometu, nogometu... učinio je još kaotičnijim. Donedavno smo barem znali kada će nam početi nogometno prvenstvo. Sada više niti u to nismo sigurni.

Povjerenik Prve Hrvatske nogometne lige Josip Brezni potvrdio je kako se početak proljetnoga dijela prvenstva odgađa za tjedan dana, te će se prvenstvo umjesto 17. veljače nastaviti 24. veljače.

- Ja sam odluku već donio, čekam samo odluku iz HNS-a o promjeni termina polufinala Kupa, jer odgođeno kolo HNL-a bi se nadoknadilo 21. ožujka, kada su se trebale igrati prve utakmice polufinala Kupa. To je termin kada se ne igraju europska natjecanja, tako da bi se bez problema moglo igrati kolo, sa svim prijenosima utakmica kao i vikendom - rekao je Brezni za Radio Dalmaciju.

Brezni je dodao kako prema prognozi za vikend kada se trebalo nastaviti prvenstvo ne bi trebalo biti snijega, ali ne bi se stigle očistiti tribine ni jamčiti sigurnost gledateljima, pa se stoga odlučio na odgodu nastavka HNL-a.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 15:24