BEZ ŠUKERA NA SJEDNICI

Hazard, Fellaini i društvo ipak na Maksimiru, Vrbanović pojasnio i novitete u HNL-u!

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 05. srpanj 2013. 17:36

Kroničari zbivanja u Kući nogometa tvrde kako Vlatko Marković nikada nije propustio sjednicu Izvršnog odbora, za razliku od njegova nasljednika kojeg ju petak drugi puta u nizu nije bilo. Opravdano.

- Davor je bolestan. Bio je na dugom putovanju u Brazilu pa potom i u Turskoj . Malo je virozan, ali nemojte sumnjati u moje sposobnosti – bio je ležeran Damir Vrbanović na ančin an koji samo on zna biti... Šteta što nije bilo Šukera jer nismo bili jedini koji smo planirali pitanje: 'Predsjedniče, jel' zaista bilo sramotno u Bursi'...

- Pričali smo i o tome. Svi smo gledali i zajednički stav je žal zbog propuštene prilike u osmini finala. Loš je rezultat jer smo smo bolji od Čilea. Dominirali smo 80. minuta i imali prilike koje smo propustili zbog nespretnosti i egoizma – nazvao je stvari pravim imenom Vrbanović naglasivši kako bi bilo deplasirano reći da je rezultat iz Turske uspjeh. No, dio krivnje zasigurno snosi i Savez koji nije inzistirao kod klubova da na SP idu najbolji. U budućnosti, tvrdi Vrbanović, toga više neće biti.

- Više nema kompromisa. Kult reprezentacije više ne smije biti doveden u pitanje zbog sebičnih interesa klubova. U slučaju dokaza opstrukcije, klubovi će dobivati sankcije ako ne puste svoje igrače – naglasio je. Ajde da i to vidimo... Naravno da se nije pričalo samo o U-20 reprezentaciji. Izbornik Štimac podnio je izvještaj o dosadašnjem djelu kvalifikacija za odlazak na SP u Brazil.

- Dao je kratki rezime i svoje viđenje. Prirodno je da se obratio Savezu koji ga je imenovao za izbornika. U opuštenoj i demokratskoj raspravi razgovaralo se o Škotskoj, ali i očekivanjima u iduće tri utakmice. Duboka vjera je da smo i dalje u igri i da će biti uspješno. Štimac je rekao da dok postoji šansa ide se na pobjede i prvo mjesto, a nitko ne sumnja da nismo u stanju to i napraviti – prenio je stav IO Vrbanović dodavši kako je izvještaj Igora Štimca prihvaćen.

A kada smo kod kvalifikacija za Brazil, odluka je da se protiv Belgije igra na Maksimiru. Rezone su vladari HR nogometa pronašli u činjenici da je riječ o utakmici visokog rizika, a da samo Maksimir ispunjava sigurnosne uvjete.

- Ključan je trenutak prema FIFI i Belgijskom nogometnom savezu da ih informiramo gdje će se igrati. Na snazi su uvjeti o kojima smo davno pričali i koje samo Zagreb može ispuniti. No, to ne isključuje igranje reprezentacije u Osijeku i Splitu čim se za to steknu mogućnosti – naglasio je Vrbanović.

U HNS-u su se dotakli sustava natjecanja. Naravno, riječ je o sezoni 2014/15. jer se slijedeća ionako više ne može mijenjati. U HNS-u su se pohvalili kako su studiozno prionuli rješavanju te problematike i zaključili kako će 1. liga brojati deset klubova, druga će imati dva više i biti će jednistvena dok će postojati i tri 3. lige do 18 klubova.

- I to je trajno rješenje. Više se neće mijenjati 'ad hoc'. Ovo objektivno zadovoljava kriterije licenciranja i ostalih zahtjeva. Novost je da od slijedeće sezone iz 1. lige ispada zadnji klub dok pretposljednji ide u kvalifikacije s drugoplasiranim klubom iz 2. lige – otkrio je Vrbanović. Zanimljivo je i kako će od slijedeće sezone klubovi moći prijavljivati svoje B momčadi a koje će moći nastupati najviše u 2. ligi. Bilo je riječi i o sucima. Vrbanović je rekao da nije bilo nikakvih krojenja lista i da se nisu ubacivala nova imena, ali da će HNS zauzeti rigorozniji stav u budućnosti.

- Želja je stvoriti uži i profesionalniji krug u koji će se teško ulaziti i iz kojeg će se teško ispadati – zaključio je Vrbanović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 07:42