HNS I DALJE ŠUTI

Damir Vrbanović o utrci za Euro 2020: 'Ne želim otkriti jesmo li predali kandidaturu'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. rujan 2013. 17:58

U četvrtak, kad je bio formalni rok za prijavu kandidatura za domaćinstvo Eura 2020., dopisi nacionalnih saveza koji su iskazali interes cijeli su dan stizali u Uefin ured u Nyonu. Prema medijskim napisima suorganizaciju žele 22 zemlje. Mnoge su točno odredile stadione, neke imaju više opcija, većina ih cilja samo na prvi dio Prvenstva, skupinu, osminu finala i četvrtfinale, a pojedini žele završnicu. Kad pročitate izjave iz Münchena i Londona (koji je odustao od svega!) da se odriču utrke za zaključni dio u korist Istanbula, očito je turska prijestolnica favorit za polufinale i finale. A Hrvatska?

- Imamo razlog zbog kojeg ne želimo otkriti jesmo li predali prijavu ili nismo. Davor Šuker napravit će u Dubrovniku idući tjedan presicu na kojoj će sve objaviti i objasniti. Bio sam u četvrtak u Nyonu na sastanku Komisije za natjecanje nacionalnih reprezentacija, vidio sam da stižu prijave, no nije Uefa kruta, nije taj 12. rujna bio “deadline” kao na sudu, prihvatili bi kandidaturu da stigne i koji dan kasnije. Jasno, 20. rujna je termin kad će službeno objaviti tko se sve natječe.

To nam je kazao Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a. Uz dodatak: - Sada sa samo iskazuje interes za domaćinstvo, potom dolazi razdoblje u kojem treba kompletirati dokumentaciju.

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta dobili smo informaciju da ministar Željko Jovanović nije upoznat da bi Hrvatska predala kandidaturu. Niti je o tome donijeta politička odluka. Tragom tog podatka, ali i činjenice da u državi zadnjih mjeseci o tome nije bilo govora, a kamoli da se tražio javni konsenzus, zaključili smo da HNS nije niti poslao zahtjev za organizaciju. U drugom slučaju, ako su to Šuker i Vrbanović ipak učinili u tišini, pa će tek zatim ići u potragu tko će to platiti, to nije uobičajen način djelovanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:34