Boris Kovačev/CROPIX
BILIĆ O ŽELJI REDKNAPPA

'Harry nije tražio da Čarli ne igra! Već sam izlazio u susret Wengeru, Borussiji...'

Wenger je tražio da Eduardo ne igra više od poluvremena, a Borussia Dortmund da poštedim Petrića ... Uvijek je bilo vezano uz prijateljske, nikad kvalifikacijske dvoboje
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. ožujak 2011. 17:05

Redknappova rečenica Vedranu Ćorluki “Nećeš igrati za Hrvatsku protiv Francuske”, nije novost u našoj reprezentaciji. A kladili bismo se da se događa i drugima. Klupski treneri gledaju svoj interes. Felix Magath u ponedjeljak je u Wolfsburgu zadržao Marija Mandžukića na treningu, budući da pravila reprezentacijama daju pet dana prava korištenja igrača, budući da se igra u subotu, to je bilo od utorka.

No, Redknapp zasad nije nazvao Slavena Bilića?

- Ne, to se nije dogodilo - kaže izbornik.

Kako ćete mu odgovoriti ukoliko se oglasi?

- O tome ću razmišljati tek ako se javi.

Jesu li vas nekad kontaktirali iz klubova s tim zahtjevom?

- Kako ne. Wenger je jednom tražio da Eduardo ne igra više od poluvremena, a Borussia Dortmund da Mladena Petrića poštedim jednog dvoboja... Zapravo, što se tiče prijateljskih utakmica primio sam mnogo takvih zahtjeva s raznih adresa, rijetko ako se radilo o kvalifikacijama.

I kako ste odgovarali?

- Kako kad. To ovisi o mnogo elemenata. Naravno, u nadmetanju za bodove nema kompromisa, jedino je rezultat važan, s druge strane moramo se brinuti za zdravlje i status igrača. Izlazili smo ususret u pripremnim dvobojima ukoliko se radilo o procjeni da je to dugoročno isplativo.

Bilić je poslušao Wengera za Dudua, jednako je postupio u primjeru Petrića, u to se doba Dortmund nalazio u krizi, a Vatreni su igrali prijateljski susret, pa ne bi bilo neobično da zeleno svjetlo upali i za Ćorluku.

- Stav baziram na procjeni koliko jer taj igrač umoran od napornog ritma te, jasno, potrebama reprezentacije. Onima koji bespoštedno forsiraju momke i u nevažnim klupskim dvobojima, a od mene traže da ih oslobodim, ne izlazim ususret.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 08:30