Zagreb, 080810.Hotel Sheraton.Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije povodom prijateljske utakmice sa reprezentacijom Slovacke u Bratislavi 11. kolovoza.Na fotografiji: Eduardo da Silva i Darijo Srna.Foto : Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
DUDU IH DOBRO POZNAJE

Eduardo: Nije lako dobiti u Tbilisiju! Ni bod ne bi bio loš, pa nije to ključna utakmica

'Ne bi ništa propalo, ostali bismo u igri čak i da izgubimo u Gruziji, nije u Tbilisiju kraj kvalifikacija. Međutim, idemo sa samopouzdanjem i vjerom da će sve ispasti u redu'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 23. ožujak 2011. 10:08

Dudu je as koji mijenja dimenziju reprezentacije. Čim je na terenu znači da je Hrvatska opasna, ako odigra na svojoj razini onda je moćna, sposobna matirati svakoga. Kontradikcije su nas “masirale” minulih dana; Eduardo otpao jer je ozlijeđen, Eduardo ipak nije tako ozbiljno stradao... Kako je taj gležanj desne noge?

- Dobro - kazao nam je u utorak nakon ručka u hotelu Čatež i ponudio kronologiju:

- Prošlog četvrtka na treningu krivo sam stao, ni iz čega. U tom trenutku jako me boljelo, bio je dosta natečen. Međutim, u roku od dva dana sve se preokrenulo na bolje.

Hoće li to biti dovoljno rano da nastupite u subotu u Tbilisiju?

- To još ne mogu kazati, želim igrati i nadam se da će biti tako. Znat ćemo su srijedu ili četvrtak, kad vidimo hoće li noga izdržati trening bez posljedica.

U utorak još nije vježbao s ekipom, ali sudjelovao je na “informativnom” sastanku. Predavač: Bilić. Tema: Gruzija.

- Čuli smo da je Italija prije godinu-dvije imala problema kod njih. Nikome nije bilo jednostavno dobiti na tom vrućem terenu pred “napaljenim” navijačima. Recimo ovako; budući da ostaje još pet susreta nakon ovoga, to nije ključna utakmica. Ali svakako će biti jako važna.

Je li dobar i bod ili s takvim ishodom ne bismo smjeli biti zadovoljni?

- Naravno da idemo na pobjedu, kao i svugdje. Favoriti smo, kod nas su, objektivno, manje-više svi već upisali tri boda. Ako budemo na visini, odigramo li super ili barem dobro, vidjeti da smo puno kvalitetniji, jasno da nam u tom slučaju neodlučen ishod ne bi navukao smiješak na lica. No, ukoliko oni budu parirali i remijem ćemo trebati biti zadovoljni. Ne bi ništa propalo, ostali bismo u igri čak i da izgubimo, nije u Tbilisiju kraj kvalifikacija. Međutim, idemo sa samopouzdanjem i vjerom da će sve ispasti kako želimo.

Na kraju akcije - Francuska, St. Denis?

- To će biti gušt. Svima nama. Oni imaju ponajbolje svjetske igrače po imenima. Ali pustimo ih dok ne riješimo Gruziju - zaključio je Dudu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 10:24