Duje Klarić/CROPIX
KUP SV. DUJE

Hajdukovi kadeti deklasirali Udinese i plasirali se u finale

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 05. svibanj 2012. 18:18

Hajdukovi kadeti plasirali su se u finale trećeg Kupa svetog Duje, što se u čast zaštitnika grada Splita ovoga vikenda igra na pomoćnom igralištu u Poljudu. S uvjerljivih 4:0 "bili tići" su nadigrali talijanski Udinese, s po dva pogotka u prvom i drugom poluvremenu, izvještava Slobodna Dalmacija.

Petstotinjak gledatelja bilo je vrlo zadovoljno izvedbom mladića koje vode Hari Vukas i Jurica Vučko, svi koji su izlazili u drugom poluvremenu dobili su pljesak, kao i čitava momčad na kraju.

Ipak, prvih pola sata utakmice bilo je ravnopravno, Hajduk je dva gola zabio u završnici prvoga poluvremena. Nakon što su "bijeli" u prvih desetak minuta bili bolji, ali bez pravih prilika, negdje do 25. minute nisu uspijevali povezati konce svoje igre, u tim trenucima Talijani su bili i bolji protivnik. U 16. minuti Luca Bezzo je iz slobodnog udarca pucao tik uz rašlje, a sedam minuta poslije gosti su bili vrlo blizu vodstva.

Opet je zaprijetio Bezzo, nakon centaršuta slijeva pucao je iz voleja, lopta je pogodila stativu i odbila se do vratara Fabijana Tomića, koji ju je uz poteškoće nekako uspio uhvatiti. Teško je bilo vidjeti je li lopta prešla crtu, no gosti se nisu bunili, pa treba vjerovati sucima koji su pustili da se igra dalje.

Potom je u 27. minuti Hajduk propustio stopostotnu priliku. Tonći Mujan je u kontranapadu prošao do korner crte, smirio je loptu pred istrčalim vratarom Alessandrom Favarom i vratio je unatrag Anti Kušeti, koji je mogao birati gdje će pucati. No, opalio je topovski i uzdrmao stativu. Ipak, pet minuta poslije "bijeli" su poveli. Kušeta je izveo korner s lijeve strane, u sredini je najviše skočio Ante Blažević i glavom zakucao loptu u mrežu.

U sudačkoj nadoknadi prvoga dijela Mujan je povisio rezultat. Dobio je lotpu na lijevoj strani kaznenoga prostora, sjajno prošao jednog igrača i pogodio suprotni kut za 2:0.

U nastavku se Udinese sasvim raspao, a Hajduk je lijepim kombinacijama, igrom iz prve, lako dolazio do njihova vratara.

- Redovito gledam Hajdukove seniore, oni ne igraju ovako tečno, iz prve – komentirao je jedan gledatelj.

Već u petoj minuti drugoga dijela Kušeta je povisio na 3:0. Lopta je prošla kroz obranu gostiju, Hajdukova mlada desetka došao je do lopte prije Favara, podigao je i zabio u praznu mrežu. Potom je trener Vukas počeo koristiti zamjene, u igru je ušao i Arlind Basha, napadač s Kosova kojega je Hajduk odlučio zadržati. Pokazao je dobar potencijal, odmah je umalo izborio jedanaesterac – pao je u duelu s jednim talijanskim braničem, no sudac ništa nije sudio. Još je Basha jednom odlično pucao iz daljine, lopta je prohujala uz vratnicu.

Točku na i uvjerljive pobjede "bijelih" stavio je tri minute prije kraja zadnji vezni Frane Vojković. Lopta je došla do njega na 12-13 metara od gola, malo slijeva, Vojković ju je zakucao u suprotni donji kut.

Hajduk će u nedjelju od 12 sati u finalu igrati s Dinamom.

Hajduk – Udinese 4:0 (2:0)



Split – Pomoćno igralište na Poljudu.

Gledatelja 500.

Sudac: Vedran Mamić (Split).

Strijelci: 1:0 Blažević (32), 2:0 Mujan (40+1), 3:0 Kušeta (45), 4:0 Vojković (77).

Hajduk: Tomić – Deanović, Z. Milić, Prce, Lučić (od 64. Tomašević) – Pašalić (od 61. Štimac), Vojković – Bašić, Kušeta (od 56. Hairlahović), Mujan (od 52. Jakšić) – Blažević (od 52. Basha).

Udinese: Favaro – Berra, Bertoia, Riccardi, Benedetti – Reinthaller – Tellan (od 64. Adjei), Lekić Ninić (od 52. Borsetta), Cirillo (od 62. Castellano) – Bezzo (od 52. Pecile), Hoxha (od 56. Cudicio).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 01:33