MERCATO NA POLJUDU

Hajduk želi dovesti prvog strijelca rumunjske lige i Igora Bubnjića iz Udinesea

Piše: Frane VulasObjavljeno: 18. svibanj 2015. 14:48

U pričama oko potencijalnih pojačanja Hajduka za sljedeću sezonu navodno je i najbolji strijelac rumunjske prve lige Gregory Tade, nogometaš CFR 1907 Cluja. Ime 28-godišnjeg francuskog napadača (rođen u Nantesu) porijeklom iz Obale Bjelokosti procurilo je u javnost.

Cluj se nalazi u financijskim poteškoćama. Ove sezone su trostrukom prvaku Rumunjske (tri naslova u periodu između 2008. i 2012.) i bivšem sudioniku grupne faze Lige prvaka (triput) zbog nagomilanih dugova prema državi, igračima i trenerima u iznosu od oko dvadesetak milijuna eura oduzeta 24 boda zbog čega su na tablici umjesto na trećem mjestu i u borbi za plasman u Europsku ligu na pragu ispadanja u niži rang (čak šest momčadi ispada iz lige).

Financijski problemi i dugovanja Cluja prilika su Hajduka da se Tade možda “iščupa” bez obeštećenja. Tade je ove sezone u 26 prvenstvenih nastupa za Cluj zabio 17 pogodaka zbog čega je prvi strijelac lige. To je uvjerljivo najbolja sezona karijere za Tadea koji je prije dolaska u Cluj 2013. godine sedam sezona proveo u škotskim klubovima koji su ili niželigaši kao što su Forfar Athletic, Stranraer, Clyde, Raith Rovers, ili nisu u samom vrhu elitnog ranga kao Inverness Caledonian Thistle te St. Johnstone.

Prema dostupnim podacima boravak u Škotskoj prošao je bez izraženijeg golgeterskog učinka. Do ove sezone kada je očito eksplodirao jedina u kojoj je još imao dvoznamenkasti učinak u rubrici pogoci bila je sezona 2010/11. kada je zabio 11 pogodaka za drugoligaša Raith Rovers. Igračeva tržišna vrijednost po transfermarktu je 1,3 milijuna eura.

Hajduk želi Bubnjića

Prema pisanjima talijanskim medijima hrvatskog stopera iz Udinesea Igora Bubnjića žele dovesti Hajduk i Panathinaikos. Podsjetimo, 2012., tada 20-godišnji stoper Slavena Belupa, Igor Bubnjić potpisao je petogodišnji ugovor s Udineseom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 05:31