MARIBOR, SLOVENIA - DECEMBER 10: Ante Simundza, head coach of Maribor reacts during the UEFA Group G Champions League match between NK Maribor and FC Schalke 04 at Ljudski vrt Stadium on December 10, 2014 in Maribor, Slovenia. (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
 Alexander Hassenstein / 2014 Getty Images
OMILJEN U DEŽELI

NOVI KANDIDAT ZA KLUPU HAJDUKA Bijele preuzima trener i legenda Maribora?

Na klupi Maribora se kalio kao pomoćnik Darka Milaniča, a kao samostalni trener je imao čudesnu sezonu u Muri, svi kažu. Izabran za trenera godine u Sloveniji
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 21. svibanj 2015. 22:48

Ante Šimundža novi je prvi "pick" Hajduka za trenera. Stranac, a naš! Dalmatinac iz Maribora. Trener Maribora, prije nogometaš "vijoličastih". Legenda iz mariborskog Ljudskog vrta. Rođen je 28. rujna 1971. godine u Mariboru, ali je porijeklom iz okolice Splita, Šimundže su iz Biskog, piše Slobodna Dalmacija.

Otac je Biskog, majka je iz Kidričeva, Slovenka. Ima dvoje djece, zovu se Jure i Luka.

U Mariboru je bio igrač, pa kasnije i trener. Vrlo uspješan. Bogata karijera. Osvojio je titule prvaka u Sloveniji što možda s Mariborom i nije problem, ali je na europskoj sceni napravio sjajan izlet u osvojene bodove i zarađene novce! Ono što Hajduku treba. Uklapa se u sve trendove i želje "bijelih" što su proklamirane u posljednje vrijeme.

Šimundža je trener Maribora s kojim je nanizao lijepe uspjehe, plasirao se friško u Ligu prvaka, bio u skupini sa Chelseajem, Schalkeom, Sportingom iz Lisabona, zna kako sa osrednjim proračunom čuda napraviti.

Na klupi Maribora se kalio kao pomoćnik Darka Milaniča, a kao samostalni trener je imao čudesnu sezonu u Muri, svi kažu. Izabran za trenera godine u Sloveniji. Poslije je vodio GAK iz Graza, pa se vratio "preko granice", kući u Maribor.

Sad ga zavičaj zove, Očevina, didovina. Stranac, a naš. Uspješan. Dobitna kombinacija.

I to je bila ona kopča koja je Hajduka poslije Edy Reje, poslije spominjanja Damira Burića i Tonyja Popovića, usred kombinacija s Austrijancem Peterom Pacultom navela na trag dalmatinskog Mariborčanina!

Glasine govore, Šimundža je zaintrigiran pozivom iz Hajduka i pregovori obećaju. Za početak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 21:28