Duje Klarić/CROPIX
STIGLA KAZNA UEFE

ČESTITKA IZ NYONA Hajduku jedna europska utakmica bez gledatelja i 30.000 eura globe

Piše: ArhivaObjavljeno: 12. rujan 2012. 20:35

U Hajduk je stigla kazna Uefe. Ona glasi: Hajduk se kažnjava sa 30 tisuća eura globe i jednom europskom utakmicom bez gledatelja na Poljudu. Razlog su incidenti, upotreba pirotehnike na tribinama na prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige između Hajduka i Skonta iz Rige. To je utakmica od 19. srpnja ove godine u Splitu.

Hajduk je rigorozno kažnjen je je otprije bio pod uvjetnom kaznom Uefe, također zbog pirotehnike i izgreda na tribinama.

U obrazloženju iz Uefe stoji da su devet navrata tijekom utakmice navijači Hajduka zapalili brojna pirotehnička sredstva, baklje, dimne bombe, bengalke itd., a to je ozbiljan prijestup, smatraju u europskoj nogometnoj federaciji.

Hajduk je rekorder po broju kazni, u dosjeu ih ima čak 20 i to radi neprimjerenog ponašanja navijača.

Najviša kazna koju je Hajduk dosad platio iznosila je 60.000 eura. Klub je već bio kažnjen jedenom utakmicom bez gledatelja, ali je sankcija bila odgođena na rok kušnje od dvije godine. Sad je samo aktivirana.

Hajduk će uputiti žalbu na ovu odluku, ali teško da će Uefa popustiti. Sljedeći izlazak u Europu Hajduk će obilježiti utakmicom pred praznim tribinama Poljuda. I to da se dogodi po prvi put...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. rujan 2024 05:29