POBJEDA NAKON 10 GODINA

HAJDUK - ZAGREB 0-2 Krovinović i Mudražija šokirali Hajduk na praznom Poljudu!

U 16. minuti Hajduku nije priznat čisti pogodak kada je Maglica zatresao mrežu na dodavanje Kouassija, ali je Conjar podignuo zastavicu označivši zaleđe
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 29. studeni 2014. 16:14

Hajduk je izgubio od Zagreba u susretu koji je još jednom igran bez prisustva publike. Zagreb je iznenadio Hajduka kontrama i zasluženo došao do pobjede.

Susret je počeo minutom šutnje za Radomira Vukčevića, legendarnoga vratara Hajduka koji je preminuo u petak. Do prve prigode došao je Hajduk nakon kornera koji je izborio Kouassi. Nakon kratke kombinacije do udarca je došao Sušić, koji je tukao u prvi kut, ali je Livaković bio na mjestu. Gosti su uzvratili u 5. minuti kada je sa 25 metara udarac isprobao Stepčić, ali je Kalinić lako uhvatio loptu.

U 10. minuti Kolinger je startao na Kouassija, ali Križarić je samo odmahnuo rukom. U 12. minuti Anđelković je uputio dugu loptu koju je odlično pratio Vršajević, ušao u kazneni prostor, ali je u skoku bio malo prekratak. Tri minute poslije toga lijepo je desnom stranom prošao Gotal i ubacio za Maglicu, koji je pokušao klizeći stići do lopte, ali je nije zahvatio na najbolji mogući način. U 16. minuti Hajduku nije priznat čisti pogodak kada je Maglica zatresao mrežu na dodavanje Kouassija, ali je Conjar podignuo zastavicu označivši zaleđe, no demantirala ga je snimka.

Nakon toga je s klupe Hajduka udaljen trener vratara Sandro Tomić, koji je prosvjedovao... U 22. je Gotal prošao po desnoj strani i ušao u kazneni prostor, ali je završnica bila slaba, udarac prošao tri metra od vratnice. Nakon dodavanja Sušića u 28. je pucao Vlašić, ali je Štiglec blokirao njegov udarac. Minutu kasnije Maloča je požrtvovnim startom očistio ispred Krovinovića, moglo je biti opasnosti da nije bilo Hajdukova kapetana. U 31. je lopta nakon akcije Kouassija došla na 25 metara do Anđelkovića, no njegov je udarac bio za zaborav. Krovinović je u sljedećoj akciji pobjegao ispred starta Maloče, ali ga je sustigao Milović... Milović je spasio i u sljedećem Zagrebovu napadu u 37. minuti. Bevab je lijepo podvalio za Krovinovića, koji je pucao, ali je udarac startom amortizirao Milović pa je Kalinić lako uhvatio loptu. Dvije minute kasnije s vrha kazenoga prostora pucao je Vlašić nakon dodavanja Sušića, ali je udarac otišao pokraj vrata. U 41. je Hajduk tražio igranje rukom Muse, ali se Križarić nije oglasio. Zagreb je u 42. složio kontru, ali je Bevab loše završio akciju, umjesto šuta pokušao je vratiti u sredinu, ali je Hajdukova obrana očistila. U nadoknadi prvoga dijela nakon kornera pucao je Anđelković sa 18 metara, ali neprecizno.

Nastavak je počeo udarcom G. Bobana u 50. minuti, pucao je s 18 metara, ali je Kalinić obranio. Bevab je u 53. minuti dobio loptu, bio je sam u kaznenom prostoru, ali nije dobro reagirao. U istoj minuti ozlijedio se Maglica, otišao je odmah u svlačionicu, a zamijenio ga je Bencun, a Tudor je umjesto Vlašića uveo Malokua.

U 64. je Zagreb poveo, a već nakon tri minute imao je Krovinović još jednu priliku, ali je obrana Hajduka odbila u korner. U istoj minuti, na drugoj strani Bencun je lijepo proigrao Kouassija kojemu je Livaković dva puta obranio. U 76. je G. Boban s 12 metara pucao jako, ali je Kalinić obranio... Mogao je Zagreb poduplati vodstvo... U idućoj akciji lijepo je ubacio Vršajević, a Gotal je pucao glavom preko gola. Hajduk je zaigrao u ofanzivnijoj varijanti, ali je ostavio puno prostora Zagrebu koji je na kraju došao do drugoga gola

HAJDUK - ZAGREB 0-2 (Krovinović 64, Mudražija 88)

Kraj utakmice!

90. minuta - Mogao je Bradarić smanjiti vodstvo, ali je loptu koja je išla pokraj vratnice poslao u vanjski dio mreže.

88. minuta - GOOOL!!! Mudražija je na asistenciju Bobana bez problema pogodio s 16 metara za, sad je očito, poraz Hajduka.

83. minuta - Za Zagreb izlazi Medić, ulazi Ćubel.

75. minuta - Sjajno je Boban ispremješao obranu Bijelih i pucao s 15 metara, ali Kalinić brani!

67. minuta - Što je sad promašio Kouassi! Ne jedan, već dva zicera! Sam je krenuo Bjelokoščanin prema Livakoviću, pucao s 15 metera, Livaković obranio pa pucao još jednom na odbijenu loptu s pet metara, a čudesni Livaković je ponovno obranio.

64. minuta - GOOOOL!!! Nakon potpuno nezanimljivih 20 minuta drugog dijela, Filip Krovinović je pobjegao obrani Hajduka i zatim sa 16 metara prizemnom loptom pogodio mrežu Kalinića!

55. minuta - Izlazi Vlašić, ulazi Maloku.

Poluvrijeme!

42. minuta - Odmah su najboljom prilikom uzvratili Zagrebaši! Medić je savršeno podvalio loptu za Bevaba koji miljama daleko od prvog igrača Hajduka traljavo zahvaća loptu i šansa propada. Mogao je pucati, dodati, čekati... bilo što bilo bi bolje od ovoga.

39. minuta - Najbolja prilika na utakmici! Vlašić je s 16 metara pucao nekoliko centimetara od stative!

34. minuta - Milović je prošao po lijevoj strani i ubacio u sredinu gdje u korner loptu izbija obrana Zagreba.

31. minuta - Kouassi je prošao u kazneni prostor po lijevoj strani, dao povratnu loptu u sredinu gdje nije bilo baš nikog od igrača u bijelom. Akciju je na kraju slabašnim udarcem s trideset metara završio Anđelković.

22. minuta - Gotal je ponovno prošao po desnoj strani i loše pucao pokraj gola, makar je imo slobodnog Maglicu...

16. minuta - Lijepa akcija Hajduka završena je pogotkom Maglice - iz zaleđa. Ostaje 0-0.

15. minuta - Nakon dugo vremena prilika na utakmici - Gotal je prošao desnom stranom i ubacio u kazneni prostor gdje Maglica kasni na loptu...

5. minuta - Uzvraća odmah Zagreb: Stepčić je pucao s tridesetak metara, siguran je Kalinić.

3. minuta - Nakon kratke kombinacije Hajdukovih igrača u kaznenom prostoru pucao je Sušić sa deset metara, ali ravno u Livakovića.

Utakmica je počela!

Sastavi:

Hajduk: Kalinić - Nižić, Maloča, Milović – Vršajević, Anđelković, Sušić, Gotal, Kouassi – Vlašić – Maglica

Zagreb: Livaković – Jurendić, Musa, Kolinger, Štiglec – Stepčić, Šulc, Krovinović – Bevab, Medić, G. Boban

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 23:30