Tom Dubravec / CROPIX
USUSRET DRAGOVOLJCU

Hajduk u problemima: Izostanci 'guraju' Bradarića, Nižića i Milića u prvu postavu

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 19. listopad 2013. 16:28

Hajduk nastavak prvenstva nakon reprezentativne stanke započinje u metropoli, Hrvatski dragovoljac u „ulici pjesnika“ se čini kao najlakši od zagrebačkih klubova iako je i trener Hajduka Igor Tudor svjestan da ih

očekuje težak posao. No uvijek mu je teško na početku presice odgovoriti na jedno pitanje.

Tko fali?

- Nećemo o tome, opet Vi počinjete. Stalno otvarate tiskovnu konferenciju tim pitanjem pa ispada po novinama da Tudor stalno plaće za nekim, stalno netko nedostaje. Ne bi o tome, ne kukam, nego raspolažem kadrom igrača s kojima se radilo i koji će biti spreman za nastup. Kao da vi ne znate to fali, Milović zbog kartona, Pašalić, Mujan i Maloku su s reprezentacijama, Caktaš otprije zbog ozljede. Ništa što ne znate – odgovorio je tudor i nastavio:

- Jesmo lipo započeli. Ha.

Lakše je treneru „bijelih“ pričati o očekivanjima u Kranjčevićevom.

– Očekivanja od utakmice su uvijek velika, mi smo Hajduk i idemo na pobjedu u svakoj utakmici, i vanka i kući. Naše su ambicije velike, ali isto tako sam svjestan kako to sa riječima ništa ne znači. Riječi su jedno, a teren je drugo. Želimo se vratiti pobjedama, mislim da imamo bolji kadar od Dragovoljca što smo dosad i pokazali – kaže Tudor.

Nije tajna da su „bijeli“ favoriti u sudaru sa Dragovoljcem, prednost, igračka je obilato na strani splitskog kluba.

– Istina je da smo kvalitetniji, međutim nogomet je takav sport gdje ne pobjeđuju uvijek oni koji imaju prednost. Presretan san što napokon kreće prvenstvo nakon ove reprezentativne stanke.

O sutrašnjem domaćinu pak Tudor ima riječi hvale.

– Dragovoljac je dobra ekipa koja je na kraju krajeva napravila onu malu senzaciju protiv Dinama. Nitko ih nije razbio i nadigrao, svi su igrali teško i nadigravali se. Mene bi veselilo kad bi oni sutra željeli igrati, ali na ono što se događa tijekom 90 minute se ne može utjecati jer ekipa koja dominira, prisili te na jednu vrstu bunkera kao što se to dogodilo sa Splitom na Poljudu. No, moramo naći i način za pobijediti protiv bunkera.

Ako ga pak može radovati to je povratak pravog Kouassija, očito mu igranje na desnooj strani u tercetu iza centralnog napadača kada ulazi iz „drugog plana“ jako odgovara.

– Njemu odgovaraju sve pozicije u napadu, i lijevo i desno, u zadnje utakmice je napokon na svojih sto posto i očekujem puno od njega u nastavku prvenstva. Uostalom, kao i od svih napadača, očekujem golove. Hoću pristup igri koji njegujemo od početka i porast realizacije, Hajduk može biti samo još bolji.

Druženje je Tudor zaključio onim „svojim“:

– Nama je svaka utakmica teška, svaka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 17:26